Κάνει το βλέμμα να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο έντονο. Η μάσκαρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία του μακιγιάζ που κάθε γυναίκα έχει στην κατοχή της. Μάλιστα δεν είναι λίγες εκείνες που επιλέγουν ως το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που χρησιμοποιούν όταν βγαίνουν από το σπίτι. Ωστόσο, για να μας χαρίσει η μάσκαρα έντονες, μακριές βλεφαρίδες χρειάζεται η κατάλληλη τεχνική. Ας δούμε ποια είναι αυτή:

Πριν τοποθετήσουμε τη μάσκαρα βεβαιωνόμαστε ότι οι βλεφαρίδες μας είναι στεγνές και έχουμε απομακρύνει κάθε ίχνος λιπαρότητας. Τα έλαια και η υπερβολική υγρασία μειώνουν τη διάρκεια και τη σταθερότητα της μάσκαρα, αφήνοντας μουντζούρες στα βλέφαρά μας.

Ξεκινάμε:

  1. Αρχικά, αν οι βλεφαρίδες μας δεν έχουν καμπύλη, ή θέλουμε πιο έντονη καμπύλη, χρησιμοποιούμε το ειδικό ψαλιδάκι που θα τις γυρίσει.

Αποφεύγουμε: Να χρησιμοποιούμε το ψαλίδι αφού τοποθετήσουμε τη μάσκαρα. Αυτό φθείρει και σπάει τις  βλεφαρίδες.

  1. Για να φαίνονται ακόμα πιο μακριές και διαχωρισμένες οι βλεφαρίδες, αρχικά απλώνουμε τη μάσκαρα πρώτα στις άκρες τους. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε άλλη μία στρώση, από τις ρίζες στις άκρες.
  1. Κατευθύνουμε το βουρτσάκι από τις ρίζες προς τις άκρες με ευθείες κινήσεις. Αυτό θα διαχωρίσει τις βλεφαρίδες, και θα τους χαρίσει όγκο και καμπύλη.

Αποφεύγουμε: Δεν κουνάμε το βουρτσάκι με ζιγκ-ζαγκ κινήσεις, γιατί οι βλεφαρίδες θα πάρουν ανάλογη φορά και θα κολλάνε μεταξύ τους.

  1. Εφαρμόζουμε 2-3 στρώσεις ανάλογα το πόσο έντονο αποτέλεσμα θέλουμε να πετύχουμε.
  1. Αν η μάσκαρα άφησε μουντζούρες, τις σβήνουμε προσεκτικά με μία μπατονέτα. Αν δεν σβήνει εντελώς την καλύπτουμε με κονσίλερ.

Εxtra tips

  1. Αν οι βλεφαρίδες μας είναι πολύ κοντές ή πολύ ίσιες, επιλέγουμε μια αδιάβροχη μάσκαρα, για να μην αφήνει ίχνη στα βλέφαρά μας.
  2. Το ίδιο κάνουμε το καλοκαίρι επειδή η ζέστη «λιώνει» τη μάσκαρα πάνω στα βλέφαρά μας.



agrinio24.gr