Η μακαρονόπιτα είναι μια εύκολη πίτα, απαιτεί λίγα υλικά και χορταίνει. Αρκεί να έχετε στα ράφια σας χοντρά μακαρόνια (Νο 5) και στο ψυγείο σας φύλλο κρούστας, γάλα και αυγά.

Υλικά

400 γρ μακαρόνια (Νο 5)

Μισό κιλό φύλλο κρούστας

1 λίτρο γάλα

4 αυγά

400 γρ. φέτα

100 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

image

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και και αρκετό αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. Προσοχή τα θέλουμε al dente γιατί θα χρειαστεί να μπουν και στο φούρνο. Αφού τα σουρώσουμε τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το γάλα, τη φέτα, την οποία τρίβουμε με τα χέρια και τα αυγά, τα οποία έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα προς ένα. Πάνω από τα βουτυρωμένα φύλλα τοποθετούμε το μείγμα μας και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που έχουμε βουτυρώσει με ένα πινέλο. Προαιρετικά, χαράσουμε τα πάνω φύλλα με ένα μαχαίρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για περίπου μία ώρα σε χαμηλή θέση.

govastileto.gr



Πηγή