Το βραστό μπορεί να είναι ένα απλό πιάτο, όμως θέλει την τέχνη του. Το μυστικό κρύβεται στην σωστή επιλογή του κρέατος. Αν θέλεις λοιπόν να κάνεις το βραστό σου «λουκούμι», πρέπει να επιλέξεις το κομμάτι που ονομάζεται ποντίκι.
Η συνταγή για μοσχάρι βραστό με λαχανικά είναι η πιο απλή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι
4 κρεμμύδια τριμμένα
6 καρότα
10 κολοκυθάκια μικρά
4-5 πατάτες
2 κύβους βοδινό
Λίγο σέλινο
Ελαιόλαδο
1 κ.γ. κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας με άφθονο νερό και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
Το αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και το σουρώνουμε. Το ξανά ξεβγάζουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι, μετά το κρεμμύδι, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κρέας, τις πατάτες, το σέλινο, τους κύβους, τον κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι.
Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για δέκα λεπτά ανακατεύοντας. Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα κ ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Σερβίρουμε με φρέσκο λεμόνι.
Καλή όρεξη!