Πολλοί δυσκολεόνται να τηρήσουν τη νηστεία των Χριστουγέννων, γιατί «φοβούνται» ότι δεν θα καταφέρουν να μείνουν συνεπείς ως το τέλος, ενώ, θεωρούν ότι θα χρειαστεί να αποφύγουν γεύσεις που αγαπούν! Ωστόσο, υπάρχουν αμέτρητες νηστίσιμες εναλλακτικές και υλικά που όχι μόνο μπορούν να μας κρατήσουν συνεπείς, αλλά να μας βοηθήσουν να διευρύνουμε τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες.

Αν λοιπόν θεωρούσατε κι εσείς πως τα brownies είναι μία συνταγή που περιορίζεται αποκλειστικά στη σοκολάτα, σιγουρευτείτε πως έχετε τα παρακάτω υλικά στην κουζίνα σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο brownie είναι:

150 gr αλεύρι

150 gr φυστικοβούτυρο

200 gr σοκολάτα κουβερτούρα

150 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι

ξύσμα 1 πορτοκαλιού

40 ml κονιάκ

150 gr ζάχαρη

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. κανέλα

½ κούπα καρύδια ή φιστίκια θρυμματισμένα

Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία με τα υλικά, θα προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C (σε κάθε περίπτωση η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και ίσως διαφοροποιείται από φούρνο και φούρνο).

Με τη μέθοδο του μπεν μαρί, λιώνετε την κουβερτούρα, προσθέτετε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύετε καλά, προσθέτοντας το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, συνεχίζετε το ανακάτεμα και ξεκινάτε την προετοιμασία για το τελευταίο στάδιο.

Επιλέγετε ένα ταψί που διαθέτει ικανοποιητικό ύψος και στρώνετε την απαραίτητη λαδόκολλα. Περιχύνετε προσεκτικά το μείγμα εντός του ταψιού και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε το γλυκό σας στους 180°C και έπειτα από 25 λεπτά το πιο… εκρηκτικό και νηστίσιμο brownies είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Πηγή: sarakosti.gr



Πηγή