Βούτυρο ή Βουτυρό, όπως κι αν το αποκαλείς, το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά του δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρυτανίας και γιατί όχι ολόκληρης της Ελλάδας.

Είναι μικρό, απλώνεται σε μια πλαγιά και ομολογουμένως ξεχωρίζει για το όνομά του. Πρόκειται για έναν μικρό και ήσυχο οικισμό κοντά στο Καρπενήσι, από αυτούς που επιλέγεις να επισκεφθείς αν θες απόλυτη ηρεμία, γαλήνη και χαλάρωση. Και φυσικά πολύ πράσινο! Ένα πραγματικό άγνωστο στολίδι με… νόστιμο όνομα!

Το πιο διαφορετικό και πράσινο Βούτυρο της Ελλάδας!

Το χωριό Βούτυρο ή Βουτυρό όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένο στις βορειοανατολικές απολήξεις του όρους Χελιδώνα. Αν επισκεφθείς το Καρπενήσι, θα χρειαστεί να διανύσεις μόνο οκτώ χιλιόμετρα για να γνωρίσεις και αυτό το χωριό.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, εκτός από το όνομα και το καταπράσινο τοπίο του, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η μοναδική θέα που προσφέρει προς την της Ποταμιάς. Θα περπατήσεις σε περιποιημένα καλντερίμια και θα δεις τα πετρόχτιστα σπίτια του χωριιού αλλά και την πέτρινη πλατεία. Εκεί βρίσκεται και κάτι ξεχωριστό στην Ευρυτανία. Είναι η πέτρινη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής η οποία χτίστηκε το 1926 και θεωρείται  μεγαλύτερη σε μέγεθος στην Ευρυτανία.

Μην χάσεις και μια επίσκεψη στα μικρά μουσεία Μανιταριών και Εκπαίδευσης. Το Βούτυρο είναι ένα πολύ φιλόξενο χωριό στο οποίο γίνεσαι κυριολεκτικά ένα με τη φύση. Και ενώ έχει ελάχιστους κατοίκους, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς εκεί και να μην δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις, κρασί και τσίπουρο. Και πιθανόν να μην θες να επιστρέψεις στη βάση σου σύντομα.

Καρπενήσι, το πάντα γοητευτικό

Το Καρπενήσι είναι ο all time classic προορισμός για φθινόπωρο και χειμώνα και είναι από τις περιπτώσεις που θα τον επαναλάβεις πολλές φορές χωρίς ποτέ να βαρεθείς. Αυτό που το κάνει επίσης πολύ ξεχωριστό προορισμό είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει το Καρπενήσι. Ότι είναι για όλα τα είδη ταξιδιωτών. Είτε πας ως ζευγάρι, είτε παρέα είτε με οικογένεια θα περάσεις εξίσου καλά. Για να είμαστε ακριβείς, το ταξίδι σου μένει αξέχαστο ακόμη κι αν είσαι μοναχικός ταξιδιώτης. Μάλλον επειδή την ίδια στιγμή σου προσφέρει όλες τις ανέσεις αλλά και την ησυχία που αναζητάς από την καθημερινή βαβούρα και πολυκοσμία της πόλης.

Το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν είναι ποτέ αργά για ένα ταξίδι στο Καρπενήσι.

newsbeast.gr



Πηγή