Με μία κίνηση, αυτή που κάνουμε όταν βάζουμε μάσκαρα, μπορούν να «ανοίξουν» το βλέμμα, να το κάνουν να δείχνει πιο σαγηνευτικό και θηλυκό, αλλά και πιο ξεκούραστο. Οι βλεφαρίδες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν το πρόσωπό μας, και που όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούμε να είναι μακριές, πυκνές, πλούσιες και γυριστές.

Αυτός είναι ο λόγος που η μάσκαρα δεν λείπει από κανένα νεσεσέρ ενώ τα τελευταία χρόνια η τοποθέτηση extensions, τεχνητών ή ψεύτικων, γνωρίζει αυξημένη ζήτηση. Ομως ακόμα και αυτά δεν έχουν κανένα νόημα αν δεν τοποθετηθούν σε γερές, υγιείς βάσεις.

Κι ενώ άλλες τάσεις ομορφιάς έρχονται και παρέρχονται, οι πλούσιες μακριές βλεφαρίδες, έστω και οι τεχνητές, παγιώνονται ως μόνιμο εφέ μακιγιάζ, όπως δείχνουν τα σταθερά ανοδικά «χτυπήματα» στις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης.

Η σωστή περιποίηση

– Το βράδυ, πριν πάμε για ύπνο, αφαιρούμε καλά κάθε ίχνος μάσκαρα. Επιλέγουμε δίσκους ντεμακιγιάζ και διφασικές λοσιόν που αφαιρούν εύκολα ακόμα και τις αδιάβροχες συνθέσεις. Δεν τις τρίβουμε δεξιά-αριστερά αλλά απαλά από τις ρίζες ως τις άκρες.

– Αφού ενυδατώσουμε και περιποιηθούμε την επιδερμίδα, εφαρμόζουμε μία ειδική αγωγή ενδυνάμωσης και χτενίζουμε τις πάνω και κάτω βλεφαρίδες με το ειδικό μαλακό βουρτσάκι ή χτενάκι. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν προάγουν την υγεία τους και συμβάλλουν στην αποκατάσταση των φθορών από το ντεμακιγιάζ, τα extensions και τις ψεύτικες.

– Μια άλλη λύση για το βράδυ είναι να εφαρμόσουμε λίγο ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, τα οποία είναι διάσημα για τη θρέψη και την προστασία που προσφέρουν στην τρίχα, ενώ θεωρείται ότι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στον όγκο των βλεφαρίδων.

* Προσοχή στο ψαλίδι που γυρίζει τις βλεφαρίδες. Πρέπει να είναι καθαρό και να χρησιμοποιείται πριν από τη μάσκαρα και όχι μετά, διαφορετικά είναι επιρρεπείς στο σπάσιμο.

Τα σημαντικότερα συστατικά-τροφές για τις βλεφαρίδες

Για να αποκτήσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, ψάχνουμε για συνθέσεις που περιέχουν τα παρακάτω στοιχεία:

Αμινοξέα

Προσφέρουν θρέψη και αποκαθιστούν τις φθορές στην επιφάνεια της τρίχας. Οι αλυσίδες αμινοξέων σχηματίζουν ένα πεπτίδιο που ενδυναμώνει τις βλεφαρίδες και αυξάνει την ελαστικότητά τους.

Ceramides

Ή αλλιώς κερατινοκύτταρα. Είναι τα κύτταρα που παράγουν κερατίνη, βασικό δομικό συστατικό της επιδερμίδας αλλά και της τρίχας. Τα κερατινοκύτταρα βρίσκονται σε αφθονία στις νεανικές βλεφαρίδες και ενισχύουν τη μεσοκυττάρια ουσία τους, δίνοντάς τους όγκο. Τα συναντάμε σε εξειδικευμένες συνθέσεις περιποίησης.

Καστορέλαιο

Ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα, με σημαντικές αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες, αποτελεί έναν παραδοσιακό τρόπο για την τόνωση της τριχοφυΐας, την πρόληψη της ψαλίδας αλλά και την ενδυνάμωση των βλεφαρίδων. Χαρακτηριστικό του είναι ότι προσδίδει μια πλούσια λάμψη στην τρίχα.

Ελαιόλαδο

Αλλο ένα διάσημο φυσικό συστατικό που λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά οξέα ενυδατώνει και δίνει όγκο στις βλεφαρίδες. Θεωρείται επίσης ιδανικό για δυνατά, υγιή και όμορφα νύχια και πετσάκια.

Εκχύλισμα Αμαμελίδας (Hamamelis Virginiana)

Ενεργό φυτικό συστατικό με αντιγηραντική δράση, που ενυδατώνει και προστατεύει τις βλεφαρίδες από την καθημερινή ταλαιπωρία λόγω του οξειδωτικού στρες και της τριβής από το ντεμακιγιάζ.

Πώς εφαρμόζουμε τις ειδικές συνθέσεις:

– Ορός σε μορφή μάσκαρα

Μετά το σχολαστικό ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας, τοποθετούμε τη σύνθεση, ξεκινώντας από τις ρίζες προς τις άκρες.

– Ορός με πινελάκι

Εφαρμόζουμε τον ορό κατά μήκος της γραμμής των πάνω και κάτω βλεφαρίδων, από τις ρίζες ως τις άκρες. Και περιμένουμε 1-2 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Τη μέρα και αν οι οδηγίες χρήσης το επιτρέπουν, προχωράμε στην εφαρμογή μάσκαρα.

-Ορός σε σταγόνες

Τοποθετούμε μια σταγόνα στο μεσαίο δάκτυλο και τρίβουμε με το μεσαίο δάκτυλο του άλλου χεριού. Κλείνουμε τα μάτια και απλώνουμε ομοιόμορφα τον ορό κατά μήκος της γραμμής των πάνω και κάτω βλεφαρίδων από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία. Τέλος, με τον δείκτη τις ανασηκώνουμε ελαφρά για να δημιουργήσουμε καμπύλη.



agrinio24.gr