Κανένα ζευγάρι δεν είναι ασφαλές απέναντι στη ρουτίνα. Ειδικά τώρα, που πολλοί περάσαμε δυο ολόκληρους μήνες αποκλειστικά με το ταίρι μας, προβλήματα όπως η ανία ή υπερβολική τριβή αφορούν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Ωστόσο, αυτό που κάνει τις υγιείς σχέσεις να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, είναι η κοινή προσπάθεια του ζευγαριού να ξεπερνά τα προβλήματα και να προχωρά προς την επόμενη μέρα. Πώς θα το καταφέρουμε όμως;

Λέγοντας “ευχαριστώ”

Μην θεωρείτε δεδομένα όλα τα μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνετε ο ένας για τον άλλο. Δείξτε στο ταίρι σας ότι εκτιμάτε την φροντίδα που σας προσφέρει, λέγοντας ρητά “ευχαριστώ”, και όχι πιστεύοντας ότι η στάση σας αρκεί για να του δείξετε την εκτίμησή σας.

Κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις

Δεν χρειάζεται να περιμένετε να βρέξει για να του πείτε σ’αγαπώ όπως στις ταινίες. Αρκεί να του αφήσετε ένα γλυκό σημείωμα στο ψυγείο ή να του μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό.

Μιλώντας για τη μέρα σας

Λογικά πρόκειται για κάτι που κάνετε ήδη, όμως είναι σημαντικό να αισθάνεστε και οι δύο ότι έχετε το χώρο να εκφράσετε τα παράπονα, τους προβληματισμούς και τις καλές στιγμές της μέρας σας, χωρίς να κατηγορηθείτε για γκρίνια ή να αντιμετωπίσετε αδιαφορία.

Δίνοντας σημασία

Είτε πρόκειται για μια σημαντική εξέταση, είτε για μια συζήτηση με τους γονείς του που τον αγχώνει, μην ξεχάσετε να τον ρωτήσετε πώς πήγε και να του ευχηθείτε καλή επιτυχία.

Λύνοντας τα προβλήματα όταν προκύπτουν

Ακόμη και αν θέλετε τον χώρο σας κατά τη διάρκεια ενός καβγά, μπορείτε να το εκφράσετε και να ζητήσετε ένα μικρό διάλειμμα για να ηρεμήσετε. Ωστόσο, αν ο ένας από τους δυο σας φεύγει στη μέση του καβγά, το πιθανότερο είναι ότι ο άλλος θα νιώσει εγκαταλελειμμένος και ανασφαλής γύρω από τη σχέση ή αναγκασμένος να υποχωρήσει ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο το κοινό σας μέλλον.

vita.gr



agrinio24.gr