Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκπαίδευσης του σκύλου να μένει μόνος του στο σπίτι με ασφάλεια, χωρίς προβλήματα. Μία λύση είναι να προσλάβουμε μια νταντά σκύλων που θα του μάθει να φροντίζει μόνος τον εαυτό του και να περιμένει το αφεντικό του, μέχρι να επιστρέψει.

Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι η εκπαίδευση με crate (κλουβί σκύλου), όπου το σκυλάκι μαθαίνει να κάθεται φρόνιμο με τα αγαπημένα του παιχνίδια, ενώ συγχρόνως, μένει προστατευμένο από πιθανούς κινδύνους.

Ανάλογα με την προσωπικότητα και τις προτιμήσεις σκύλου μας, επενδύουμε στα κατάλληλα παιχνίδια που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του και οξύνουν σώμα και νου. Σε πολλά petshop βρίσκουμε τεράστια ποικιλία διεγερτικών παιχνιδιών για τον σκύλο μας, όπως πάζλ λιχουδιών και φαγητού, που προσφέρουν πνευματικά ερεθίσματα και κρατάνε απασχολημένο τον σκύλο μας, όση ώρα λείπουμε από κοντά του.

Προτού προσθέσουμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας, αξίζει να αναρωτηθούμε πόσο χρόνο έχουμε διαθέσιμο μέσα στη μέρα για το κατοικίδιο μας, καθώς δεσμευόμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση μαζί τους.

Επίσης, η ράτσα του σκύλου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να προσέξουμε, διότι άλλοι σκύλοι κάνουν καθιστική και ήρεμη ζωή, ενώ άλλοι είναι δραστήριοι και απαιτούν καθημερινή γυμναστική, πνευματική και σωματική κινητοποίηση με την οικογένεια τους.

Στις μέρες μας είναι εφικτό να έχουμε ένα πλήρες επαγγελματικό ωράριο και ένα κατοικίδιο-σύντροφο ζωής, αρκεί να σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Μάλιστα, υπάρχουν φορές που καλούμαστε να λείψουμε αρκετές ώρες ή μέρες από το σπίτι, οπότε πρέπει να αφήσουμε μόνο τον σκύλο μας.

Το χρονικό διάστημα που ένας σκύλος μπορεί να μείνει μόνος του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Προτού αφήσουμε μόνο του το σκυλί μας, το εκπαιδεύουμε κατάλληλα και επενδύουμε σε μερικά παιχνίδια που οξύνουν τον νου και το κρατάνε απασχολημένο για όση ώρα χρειαστεί να λείψουμε. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ψυχική και σωματική του υγεία!



agrinio24.gr