ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
500 γρ. μασκαρπόνε
100 ml. Irish cream liqueur ή Baileys
300 ml. δυνατό καφέ (με 2 κ.σ. καφέ και 300 ml βραστό νερό)
175 γρ. σαβαγιάρ
25 γρ. σκούρα σοκολάτα
2 κ.γ. σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο μεγάλα μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
Ρίχνουμε το μασκαρπόνε και το λικέρ στους κρόκους και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μεταλλική κουτάλα.
Ρίχνουμε τον καφέ σε ένα πιάτο και βουτάμε τα σαβαγιάρ και από τις δύο πλευρές. Σε ένα σκεύος στρώνουμε μερικά σαβαγιάρ και απλώνουμε λίγο το κρεμώδες μείγμα.
Τρίβουμε τη σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε, στρώνοντας μερικά σαβαγιάρ και κρέμα.
Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες για να παγώσει. Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο και την υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.
Καλή απόλαυση!