Όπως έγινε γνωστό από το flow.microsoft.com η Microsoft αγόρασε την εταιρεία Softomotive.

H Softomotive ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών σε επιχειρήσεις (Robotic Process Automation – RPA). Η Softomotive θεωρείται από τους πλέον δυνατούς παίκτες σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά παγκοσμίως. Το πελατολόγιο της έχει φθάσει να περιλαμβάνει περισσότερες από 9000 επιχειρήσεις παγκοσμίως, τις οποίες βοηθά να αυτοματοποιήσουν τις λειτουργίες τους.

Στη σχετική ανακοίνωση της Microsoft δεν υπάρχει κάποια αναφορά στο ύψος της εξαγοράς, ωστόσο όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ που καλύπτουν ρεπορτάζ τεχνολογίας σύμφωνα, το deal ενδεχομένως να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό την καθιστά την μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας που έχει προέλθει από το ελληνικό «οικοσύστημα» των startups. Εδώ να επισημάνουμε ότι το 2015 η Softomotive μετέφερε την έδρα της στο Λονδίνο, ενώ απέκτησε γραφείο και στη Νέα Υόρκη.

Στην σχετική ανακοίνωση της Microsoft αναφέρεται ότι, το βασικό προϊόν που είναι το Winautimation θα περιληφθεί στην οικογένεια Microsoft Power Automate. Σύμφωνα μ την ανακοίνωση, σε συνδυασμό με το Power Automate, το WinAutomation θα δώσει στους πελάτες επιπλέον επιλογές για δημιουργία RPA για προσωπικούς υπολογιστές, ώστε ο καθένας να μπορεί να δημιουργήσει ένα ρομπότ και να αυτοματοποιήσει εργασίες που βασίζονται σε Windows. Η συνδυαστική λύση θα επιτρέψει επίσης τη σύνδεση RPA σε πολλές νέες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το SAP και με παραδοσιακές εφαρμογές τερματικών παλαιότερης τεχνολογίας.



agrinio24.gr