Αλήθεια, τώρα που το σχολείο άρχισε ξανά, τι βάζει μέσα στην τσάντα του παιδιού σου για το διάλειμμα; Τι θα έλεγες να ετοιμάσετε μαζί μερικά φρέσκα μπισκότα;

Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 αβγό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος

1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας, μικρά

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το αβγό, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αφού ανακατέψεις προσεκτικά τα παραπάνω υλικά, ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύεις και παράλληλα προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης και τη σοκολάτα.

Με ένα κουτάλι, αρχίζεις να “κόβεις” το μείγμα σε σχήμα μπισκότου πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνεις για περίπου 10 – 12 λεπτά στο φούρνο.

Αφήνεις πέντε λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπισκότα με μπανάνα

Υλικά:

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

2 μεγάλες μπανάνες, ώριμες και κομμένες

50 γρ. σταφίδες μουλιασμένες με νερό

Εκτέλεση:

Αρχικά, βάζεις τις μπανάνες με τη βρώμη σε ένα μπολ και λιώνεις με ένα μεγάλο πιρούνι. Δουλεύεις το μείγμα καλά, ώστε να γίνει αρκετά ομοιόμορφο. Προσθέτεις τις σταφίδες και ανακατεύεις, ώστε να πάνε παντού.

Κόψε τα μπισκότα σου σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα

Ψήνεις σε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15′ λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρουν χρώμα.

Κλασικά μπισκότα βανίλιας και βουτύρου

Υλικά:

1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 μεγάλα αβγά

1 κουτ. του γλυκού υγρή βανίλια

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

Αρχικά, χτυπάς το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.

Ρίξε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας.

Πρόσθεσε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας να ανακατευούν καλά.

Ρίξε τη βανίλια και χτύπα λίγο ακόμη.

Ανακάτεψε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.

Ρίξε το μίγμα αυτό λίγο-λίγο μέσα στο βούτυρο χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα κάθε φορά που βάζεις μια ποσότητα.

Χώρισε τη ζύμη στα δύο, τύλιξε κάθε κομμάτι με διαφανή μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε κάθε μισό ζύμης σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου.

Κόψε τα μπισκότα με στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι.

Βάλε τα σε λαμαρίνα που έχεις στρώσει με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.



agrinio24.gr