Υλικά για 6 μερίδες:

1 κιλό μανιτάρια

1 λίτρο γάλα

100 γρ. λευκό κρασί

2 λευκά κρεμμύδια, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο

4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το γάλα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-40 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμη, την κατεβάζετε από τη φωτιά και χτυπάτε τη σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.



Πηγή