Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναζητά διεξόδους από τις οικονομικές πιέσεις που υφίσταται λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Έχοντας χαρακτηριστεί ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια» από την κυβέρνηση Τραμπ, η Huawei δεν δύναται πλέον να εισάγει πόρους που χρειάζεται για την κατασκευή smartphone που θα υποστηρίζουν το 5G και έχει περιοριστεί στην ήδη υπαρκτή 4G τεχνολογία που σιγά-σιγά ξεπερνιέται.

Λόγω των κυρώσεων και της έλλειψης σε μικροτσίπ που χρειάζεται για τα κινητά της, οι πωλήσεις της Huawei έπεσαν, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, κατά 42%.

Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, η παραγωγή smartphone της Huawei πρόκειται να μειωθεί φέτος κατά 60% σε σχέση με πέρσι.

Προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά, η Huawei στρέφεται στην κατασκευή άλλων τεχνολογικών συσκευών, όπως τα «έξυπνα» ρολόγια χειρός, τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα «έξυπνα» οχήματα- σχεδιάζει, μάλιστα, την κυκλοφορία του πρώτου της «έξυπνου», αυτόματου και οικολογικού αυτοκινήτου.

Η επιχειρηματική της δραστηριότητα έχει επεκταθεί ωστόσο και σε άλλους τομείς: Η Huawei σκοπεύει να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην εκτροφή χοίρων, με τη βοήθεια της…τεχνητής νοημοσύνης.

Η τεχνητή νοημοσύνη που θα εκμεταλλευτεί η Huawei για να καινοτομήσει, θα επιτρέπει τον εντοπισμό και την έγκαιρη διάγνωση ασθενειών στους χοίρους,  μέσω της αναγνώρισης του…προσώπου του καθενός τους και της στενής παρακολούθησης του βάρους, της διατροφής και των υπόλοιπων συνηθειών τους.

Η Huawei δεν αποτελεί την μόνη εταιρεία τεχνολογίας που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς κολοσσοί όπως η JD.com και η Alibaba έχουν ήδη κάνει άνοιγμα στην κτηνοτροφία.

Το γεγονός ενδεχομένως δεν αποτελεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς πως η Κίνα κατέχει την μεγαλύτερη βιομηχανία εκτροφής χοίρων στον πλανήτη και φιλοξενεί τους μισούς χοίρους που βρίσκονται εν ζωή στη γη σήμερα.

ΠΗΓΗ: BBC , eleftherostypos.gr



agrinio24.gr