Καθορίζουν πολλά στην εμφάνιση του προσώπου. Σίγουρα, δεν ταιριάζουν σε όλα τα πρόσωπα τα παχιά φρύδια. Σε όλες όμως προσδίδουν χάρη και υγεία τα καλοσχηματισμένα, πυκνά φρύδια, τα οποία όμως έχουν τους δικούς τους κανόνες ανάοτυξης και περιποίησης.

Τι ιεροτελεστία ακολουθούν λοιπόν οι γυναίκες με όμορφα φρύδια;

1. Τα αφήνουν να μεγαλώσουν

Ακούγεται προφανές, σύμφωνοι. Δεν έχεις μπει όμως στον πειρασμό, ενώ αφήνεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν φυσικά να βγάλεις μερικές τριχούλες που περισσεύουν; (μην το κάνεις.) Μήπως σταμάτησαν να μεγαλώνουν γύρω στους έξι μήνες και νομίζεις πως μέχρι εδώ μπορούν να φτάσουν; (όχι.) Δώσε τους χρόνο – πολλά κορίτσια με τέλεια φρύδια υποστηρίζουν πως φτάνουν στο όριο της ανάπτυξής τους περίπου στον ένα χρόνο – και υποστήριξέ τα με ένα θρεπτικό serum που θα επισπεύσει λίγο τη διαδικασία και προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς καθόλου το τσιμπιδάκι σε αυτό το διάστημα. Έχουμε τη συνταγή για serum φρυδιών εδώ!

2. Αφήνουν τη διαμόρφωση στους επαγγελματίες (τουλάχιστον στην αρχή)

«Το να δώσεις σχήμα στα φρύδια δεν είναι τόσο απλό όσο, ίσως, φαντάζεσαι», σχολιάζει η βασίλισσα των φρυδιών Anastasia Soare. «Δεν φτιάχνεις μόνη σου τα δόντια σου, πηγαίνεις στον οδοντίατρο. Νομίζω πως κάθε κορίτσι πρέπει να κάνει μια επαγγελματική περιποίηση φρυδιών, τουλάχιστον μία φορά, και μετά να προσπαθήσει να συντηρήσει το σχήμα που έχει».

Επιπλέον, αφού θα έχεις αφιερώσει τόσο χρόνο για να μεγαλώσεις τα φρύδια σου, ένας επαγγελματίας θα ξέρει καλύτερα πώς να αναδείξει το φυσικό σου τόξο και να τους δώσει το σχήμα που θα κολακεύει περισσότερο το πρόσωπό σου.

3. Δεν τα βγάζουν με κερί ή με νήμα

Και χρησιμοποιούν το τσιμπιδάκι περιστασιακά, αν όχι καθόλου. Το ξέρουμε πως ακούγεται δραστικό, προκειμένου όμως να παραμείνουν τα φρύδια σου πυκνά και γεμάτα (όπως μας αρέσει) είναι το πιο σημαντικό. Μετά τη διαμόρφωση, μπορείς να βγάλεις κάποιες πραγματικά απείθαρχες τριχούλες – με το τσιμπιδάκι, όμως. Δεν είναι απλά πιο ακριβές, αλλά με το κερί ή το νήμα μπορεί να εμποδίσεις την ανάπτυξη των φρυδιών σου.

Περίμενε όσο μπορείς περισσότερο πριν βάλεις τσιμπιδάκι, και μετά κάνε όλη τη δουλειά με τη μία. Αυτό σημαίνει πως όλες οι τρίχες θα έχουν τον ίδιο κύκλο ανάπτυξης και εσύ αποφεύγεις τη συνεχή ενασχόληση.

4. Δεν αφήνουν ενυδατική ή την αντηλιακή κρέμα να τα αγγίξει

Το κάνουμε οι περισσότερες σχεδόν σε καθημερινή βάση, αλλά σίγουρα όχι τα κορίτσια με τέλεια φρύδια! Αυτά τα κορίτσια, λοιπόν, δεν απλώνουν ΠΟΤΕ την ενυδατική ή την αντηλιακή τους  πάνω στα φρύδια τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα αυτά τα προϊόντα εμποδίζουν την ανάπτυξη των φρυδιών, προκαλώντας παράλληλα αραίωση, μιας και οι πόροι κλείνουν και οι θύλακες των τριχών γίνονται πιο αδύναμοι.

5. Ξέρουν το tip για να διαλέγουν τη σωστή απόχρωση σκιάς

Το γεγονός ότι είσαι ξανθιά ή μελαχρινή δεν σημαίνει πως θα πρέπει να διαλέγεις αποκλειστικά αντίστοιχης απόχρωσης προϊόντα. Για παράδειγμα, επειδή είσαι ξανθιά δεν σημαίνει πως μια πολύ πολύ ανοιχτή απόχρωση σκιάς θα σε κολακεύει ή θα δείχνει τέλεια στην επιδερμίδα σου. Εξάλλου, είναι φυσιολογικό να έχεις ξανθά μαλλιά αλλά τα φρύδια σου να θέλεις να είναι πιο σκούρα.

Γενικά, αν έχεις ανοιχτόχρωμα φρύδια, μπορείς να πειραματιστείς με ένα τόνο πιο σκούρο από τα μαλλιά σου, ενώ αν έχεις σκουρόχρωμα φρύδια με ένα τόνο πιο ανοιχτό.

6. Ξέρουν να τα αναδεικνύουν σωστά

Αφού «γεμίσεις» τα φρύδια σου και τα σετάρεις, πέρασε με ένα highlighter το κόκκαλο του φρυδιού σου ακριβώς κάτω από το τόξο. Με αυτόν τον τρόπο τα φρύδια σου αναδεικνύονται καλύτερα, κάνοντας όλο το βλέμμα σου πιο φωτεινό!

7. Αγαπούν μέχρι και τις πιο μικρές τριχούλες των φρυδιών τους!

Ναι, τις μικρές τριχούλες που προεξέχουν στο μπροστινό μέρος των φρυδιών μας (από την πλευρά που πλησιάζει στη μύτη) και οι περισσότερες θεωρούμε ενοχλητικές και άκρως αντιαισθητικές. Τα κορίτσια, λοιπόν, με τέλεια φρύδια χτενίζουν αυτές τις τριχούλες με ανοδική φορά, χρησιμοποιούν ειδική μάσκαρα φρυδιών και φυσικά ΔΕΝ τις βγάζουν.

8. Δεν ξεχνούν το ντεμακιγιάζ

Μπορεί να είναι απαγορευτικό το να περνάς το μακιγιάζ πάνω από τα φρύδια σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να ξεχνάς το ντεμακιγιάζ! Με ήπιες κυκλικές κινήσεις πέρνα με ένα βαμβάκι τη λοσιόν ντεμακιγιάζ πάνω από τα φρύδια σου, προκειμένου να απομακρύνεις τυχόν ρύπους.



agrinio24.gr