Όταν το μωράκι σου έρχεται στη ζωή, είσαι γεμάτη ενθουσιασμό και ανυπομονησία να το πάρεις στην αγκαλιά σου, να ακούσεις το πρώτο του κλάμα, να δεις το πρώτο του γέλιο, να το εξερευνήσεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Αν κάτι είναι ικανό να απειλήσει την ευτυχία σου και να μειώσει την ενεργητικότητά σου, είναι η έλλειψη ύπνου. Τα κλάματα του μωρού μέσα στη νύχτα, μετά από μια εξουθενωτική μέρα, μπορεί να σε εξαντλήσουν και να οδηγήσουν σε πολλά καβγαδάκια με το σύντροφό σου για το ποιoς θα παρηγορήσει το αγγελούδι σας αυτή τη φορά.

Αν ο δύσκολος και ακανόνιστος ύπνος του βρέφους σου, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τόσο εκείνο όσο και εσένα, λίγους μήνες μετά την γέννησή του, μη το βάλεις κάτω, οπλίσου με υπομονή και φτιάξε μια ρουτίνα ύπνου, που θα εξασφαλίσει, σ’ όλα τα μέλη του σπιτιού, ήρεμο και ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Τι να κάνετε:

Ορίστε μία συγκεκριμένη ώρα που θα κοιμάται το μωρό. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αν δεν τηρείτε το ωράριο και την ώρα που έχετε ορίσει, το μωρό θα είναι ανήσυχο, θα έχει γκρίνια και θα είναι πιο δύσκολο να κοιμηθεί.

Απαραίτητη η ρουτίνα ύπνου. Σίγουρα θα το έχετε ακούσει ξανά, αφού πρόκειται για το πιο σημαντικό μυστικό. Ορίστε ποια θα είναι η ρουτίνα που θα ακολουθείτε πιστά και δεν θα ξεφεύγετε από αυτήν, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ή για σημαντικό λόγο.

Χαμηλώστε το φως στο δωμάτιό του, καθώς το σκοτάδι, βοηθάει στον ήσυχο ύπνο αφού ενεργοποιεί την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου (της μελατονίνης).

Δώστε του να πάρει στην αγκαλιά του το αγαπημένο του παιχνίδι, όπως π.χ. ένα λούτρινο ζωάκι. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κοιμηθεί ήρεμα και ήσυχα!



agrinio24.gr