Το ταχύτερο, μεγαλύτερο και υψηλότερο τρενάκι λούνα παρκ του κόσμου πρόκειται να εγκαινιαστεί το 2023 στη Σαουδική Αραβία.

Η «Πτήση του Γερακιού», όπως θα ονομάζεται το τρενάκι, θα κατασκευαστεί στο λούνα παρκ «Six Flags Qiddiya», λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της αραβικής χώρας.

Το συγκεκριμένο τρένο θα κινείται πάνω σε ράγες μήκους 4 χιλιομέτρων, φτάνοντας στο μέγιστο ύψος των 160 μέτρων, από όπου και θα κατηφορίζει με φόρα.

Οι μαγνητικές ράγες πάνω στις οποίες θα κινείται θα του επιτρέπουν, μάλιστα, να φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 250 χιλιομέτρων την ώρα.

Η χωρητικότητα του τρένου θα φτάνει τους 20 επιβάτες ανά κούρσα, με κάθε κούρσα να διαρκεί μόλις 3 λεπτά.

Όσον αφορά το πάρκο που θα φιλοξενήσει την «Πτήση του Γερακιού», η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσης το 2023, με το πάρκο να περιλαμβάνει συνολικά 28 διαφορετικά τρενάκια και άλλες ατραξιόν.

Στο πάρκο θα υπάρχουν 6 τεχνητές θεματικές «πόλεις», με εντυπωσιακά ονόματα όπως «Η πόλη της περιπέτειας», «Οι κήποι του λυκόφωτος», «Η κοιλάδα της τύχης» και «Οι πηγές της εξερεύνησης».

Όπως ίσως έχετε ήδη μαντέψει, το τρενάκι που θα σπάσει τα ρεκόρ θα αποτελεί τμήμα της «Πόλης της περιπέτειας».

Η εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του πάρκου θεωρείται ήδη πρωτοπόρος, καθώς είναι υπεύθυνη για την δημιουργία τρένων λούνα παρκ που κατέχουν ήδη 2 στα 3 ρεκόρ τα οποία θα καταρρίψει με το νέο της εγχείρημα.

Η Intamin, όπως ονομάζεται η κατασκευαστική αυτή εταιρεία, δημιούργησε το υψηλότερο τρενάκι λούνα παρκ από ατσάλι, το οποίο βρίσκεται στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και φτάνει τα 139 μέτρα σε ύψος.

Το ταχύτερο τρενάκι του κόσμου, πάλι κατασκευής της Intamin, βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σε λούνα παρκ με την επωνυμία της Φερράρι, και φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 240 χιλιομέτρων την ώρα.

Όσον αφορά, τέλος, την μεγαλύτερη διαδρομή που διανύει ένα τέτοιο τρενάκι, το ρεκόρ ως τώρα κατέχει ένα παιχνίδι σε λούνα παρκ της Ιαπωνίας, κατασκευής της εταιρείας  D. H. Morgan Manufacturing, το οποίο καλύπτει 2,48 χιλιόμετρα.

ΠΗΓΗ: CNN , eleftherostypos.gr



agrinio24.gr