Ξεκινάει με λίγα μπουμπούκια. Στη συνέχεια, τον Μάιο, οι πολύχρωμες άγριες ορχιδέες ανθίζουν, με τις κίτρινες τουλίπες να ακολουθούν. Τον Ιούνιο, τα χωράφια γεμίζουν με κόκκινες παπαρούνες. Και τελικά, έρχεται ο Ιούλιος με τα μοβ κενταύρια να ξεδιπλώνουν τα πέταλά τους. Ολα αυτά τα ανθισμένα λουλούδια δημιουργούν ένα μωσαϊκό χρώματος στα χωράφια του ιταλικού χωριού Castelluccio.

Μάλιστα κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν στο χωριό για το φλοράλ γεγονός της χρονιάς, το λεγόμενο la fioritura. Μάθετε τα πάντα για το χωριουδάκι Castelluccio που μπορεί να είναι το μικρότερο της γειτονικής Ιταλίας, με μόλις 150 κατοίκους, όμως η θέα και τα χρώματά του είναι μαγικά.

Πού ακριβώς βρίσκεται το χωριό

Το Castelluccio είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό χωριό της επαρχίας Ούμπρια στην κεντρική Ιταλία. Το Castelluccio είναι ένα συναίσθημα, ένα μέρος μαγικό όπου άνθρωπος και φύση γίνονται ένα και βρίσκουν την αρμονία τους.

Το σημείο άλλωστε στο οποίο βρίσκεται το χωριό μιλάει από μόνο του: στα Απέννινα Όρη, σε υψόμετρο 1.452 μέτρων, η θέα από την κορυφή προς το Εθνικό Πάρκο Monti Sibillini που βρίσκεται στους πρόποδες είναι απίστευτη!

Το σπάνιο θέαμα στο χωριό

Μπορεί το χωριό να σείστηκε από έναν ισχυρό σεισμό το 2016, με τις ζημιές που είχαν τότε προκληθεί να μην έχουν ακόμη ξεπεραστεί, όμως αυτό δεν εμποδίζει το Castelluccio και τις πεδιάδες του να προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα μια συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου.

Από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Ιουλίου κάθε έτους, οι πεδιάδες αλλάζουν «πρόσωπο» και γίνονται πολύχρωμες, χάρη στο φαινόμενο της φύσης που ονομάζεται «Fioritura», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ανθοφορία.

Χιλιάδες πολύχρωμα λουλούδια ανθίζουν τότε, με αποχρώσεις που κυμαίνονται από απαλό κίτρινο έως κόκκινο και από βιολετί έως λευκό.

Ορχιδέες, τουλίπες, παπαρούνες, νάρκισσοι, βιολέτες, τριφύλλια είναι κάποια από τα λουλούδια που μπορείτε να θαυμάσετε, εάν επιλέξετε να κάνετε αυτό το ταξίδι κάποια στιγμή στη ζωή σας.

Πεζοπορία στο Castelluccio

Για τους πιο δραστήριους, οι διακοπές στο Castelluccio δεν περιορίζονται μόνο στο υπέροχο θέαμα.

Με τα χρόνια, το μικρό αυτό χωριό μεταξύ της πόλης Ούμπρια και του Μάρκε έχει γίνει σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν την πεζοπορία, το παραπέντε, την ορεινή ποδηλασία, την τοξοβολία, καθώς και την ιππασία ή μια ειδική πεζοπορία με γαϊδούρια και άλογα!

Δείτε φωτογραφίες από το φλοράλ αυτό θέαμα στο μικρό χωριό της Ιταλίας:

Όχι, δεν κάνουν παιχνίδια τα μάτια σας, αυτές οι πολύχρωμες ρίγες είναι πραγματικά λουλούδια!

Οι ανθισμένες πεδιάδες στο Castelluccio.
xorio italia3
Τα λουλούδια ανθίζουν μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου με την φωτεινότητά τους να εξαρτάται από το πόση βροχή έχει πέσει κατά τη διάρκεια του έτους.
xorio italia2
Γήινη αρχιτεκτονική
xorio italia4 0
Castelluccio, ένα μικροσκοπικό χωριό στην Ιταλία.

Φωτογραφίες: Shutterstock



Πηγή