Να περιορίσει τις διαμάχες πολιτικού περιεχομένου και γενικότερα τις αναρτήσεις που αφορούν φλέγοντα πολιτικά ζητήματα ανά τον κόσμο στις σελίδες του ξεκινά το facebook, στο πλαίσιο μιας ριζικής αναμόρφωσης της στρατηγικής του.

Ηδη από τον Ιανουάριο, και με αφορμή την αλόγιστη χρήση των social media από τον Ντόναλντ Τραμπ, με αποκορύφωμα την τραυματική εμπειρία του Καπιτωλίου, το αφεντικό της δημοφιλούς πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε ξεκαθαρίσει ότι «θέλει να χαμηλώσει την πολιτική θερμοκρασία και τους πολιτικούς καβγάδες στην πλατφόρμα του».

Ετσι, αυτή την εβδομάδα το facebook ανακοίνωσε πως θα περιορίσει, προσωρινά, τα πολιτικά σχόλια στα new feeds για κάποιους χρήστες από τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Ινδονησία, και από τις επόμενες εβδομάδες και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεδομένου ότι το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου έχει κατηγορηθεί πως επέτρεψε σε πολλές περιπτώσεις τις αναρτήσεις μίσους, έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα πάψει να προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές πλατφόρμες στους χρήστες του.

Το facebook ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να λογοκρίνει κάθε πολιτική ανάρτηση -ειδικά όσες αφορούν ανακοινώσεις για την πανδημία-, γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στις κυβερνητικές αναρτήσεις και στα σχόλια των απλών χρηστών, ανάλογα με τις προτιμήσεις των τελευταίων.

Υπενθυμίζεται ότι το facebook, όπως και το twitter, έχουν κλείσει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ χθες η πλατφόρμα του Ζούκερμπεργκ έβαλε «χαλινό» στη χούντα της Μιανμάρ. Συγκεκριμένα, το facebook ανακοίνωσε πως περιορίζει δραστικά τη διανομή υλικού σε πολύ λίγους χρήστες από την επίσημη ιστοσελίδα του στρατού της Μιανμάρ, λόγω της «παραπληροφόρησης» που αυτή εκπέμπει. Επίσης, ανακοίνωσε ότι παύει να δέχεται αιτήματα αφαίρεσης περιεχομένου από τις Αρχές της στρατοκρατούμενης ασιατικής χώρας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

eleftherostypos.gr



agrinio24.gr