Οι νέες ρυθμίσεις του δημοφιλούς σάιτ ανάρτησης βίντεο έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους ανήλικους από περισσότερες διαδικτυακές απειλές.

Οι λογαριασμοί των χρηστών με ηλικία κάτω των 16 ετών θα γίνουν αυτόματα «ιδιωτικοί», ενώ οι εγκεκριμένοι ακόλουθοι των νεαρών χρηστών θα έχουν μόνο την δυνατότητα σχολιασμού των βίντεο που αυτοί αναρτούν.

Το κατέβασμα των βίντεο από τους λογαριασμούς ανηλίκων θα πάψει να είναι δυνατό.

Επιπλέον, οι λογαριασμοί των χρηστών ηλικίας 13-15 χρονών δεν θα προτείνονται σε άλλους χρήστες, προκειμένου αυτοί να τους ακολουθήσουν.

Οι ανήλικοι χρήστες, παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί τους θα είναι «κλειδωμένοι», θα έχουν ακόμα την δυνατότητα να επιλέξουν εάν θέλουν να καταστήσουν δημόσια κάποια ανάρτησή τους.

Το νέο πακέτο ρυθμίσεων έρχεται να προστεθεί σε ορισμένες υπάρχουσες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν σκοπό την προστασία των ανήλικων χρηστών της εφαρμογής.

Τα άτομα κάτω των 16 ετών, τα οποία χρησιμοποιούν το TikTok, δεν μπορούν να αποστέλλουν ή να λαμβάνουν προσωπικά μηνύματα από άλλους χρήστες.

Επίσης, οι ανήλικοι στο TikTok δεν μπορούν να αναρτήσουν βίντεο σε ζωντανή μετάδοση (live streaming).

Η αγορά, πώληση και αποστολή «ψηφιακών δώρων» μέσω της εφαρμογής περιορίζεται ήδη στους ενηλίκους, ενώ, τέλος, οι γονείς έχουν την δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών τους με αυτούς των παιδιών τους, αποκτώντας έτσι μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην διαχείριση του περιεχομένου στο οποίο αποκτούν πρόσβαση τα παιδιά.

ΠΗΓΗ: BBC , eleftherostypos.gr



agrinio24.gr