Ομίχλη, ησυχία και ο ήχος από δεκάδες πουλιά να σου θυμίζουν την ομορφιά και την ηρεμία που σου προσφέρει η φύση. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που θα αντικρίσεις όταν θα βρεθείς στους Ψαράδες, στο γαλήνιο αυτό χωριό της λίμνης των Πρεσπών. Είναι ένα από τα πιο ανέγγιχτα μέρη της Ελλάδας παρά το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν τη Φλώρινα και τις λίμνες των Πρεσπών.

Ψαράδες: Το μαγευτικό χωριό της λίμνης

Οι Ψαράδες, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, έγιναν περισσότερο γνωστοί όταν εκεί αποφασίστηκε να υπογραφεί η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ. Βρίσκονται στη νότια όχθη της λίμνης Μεγάλης Πρέσπας και πρόκειται κυριολεκτικά για ένα ησυχαστήριο. Το μόνο που μπορεί να διακόψει τους ήχους της φύσης είναι η ευγενική φωνή των βαρκάρηδων που σου προτείνουν να σε πάνε μια βόλτα.

shutterstock 1419319763

Και σου προτείνουμε να δεχθείς μιας και θα ζήσεις μια ανεπανάληπτη εμπειρία στα νερά της λίμνης. Γίνεσαι ένα με τη φύση και αντιλαμβάνεσαι το πόσο μεγάλη αξία έχει στα ταξίδια σου να εξερευνάς κάθε γωνιά της και να δίνεις σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δεις από κοντά και τις σπάνιες τοιχογραφίες που βρίσκονται πάνω στους βράχους.

Αφού κάνεις τη βαρκάδα και ακούσεις τις όμορφες ιστορίες των Ψαράδων, μπορείς να απολαύσεις τη βόλτα σου στα στενά του χωριού. Η απόλυτη ησυχία ίσως σου θυμίσει κάποια εγκατάλειψη και όχι άδικα. Μην ξεχνάς, όμως, ότι βρίσκεσαι σε έναν ανακηρυγμένο παραδοσιακό οικισμό που διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά και βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας.

shutterstock 1596516937

Δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις μια επίσκεψη στην εκκλησία της Κοίμησης Θεοτόκου. Είναι ένας ναός του 19ου αιώνα. Η ζωή στους Ψαράδες γυρνά γύρω από τον κεντρικό πεζόδρομο και τα καφενεία. Εικόνες μιας άλλης παραδοσιακής Ελλάδας που δεν έχει χάσει το χρώμα της και τους ήχους της. Το ταξίδι στους Ψαράδες είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία. Είναι μια εμπειρία φύσης και παράδοσης που δεν πρέπει να χάσεις. Η ευκαιρία να γνωρίσεις ένα από τα πιο αυθεντικά ελληνικά χωριά… δίπλα στη λίμνη.

newsbeast.gr



Πηγή