Σίγουρα κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό αλλά υπάρχουν κάποιοι συνηθισμένοι λόγοι που συχνά οδηγούν στο χωρισμό.  Δείτε παρακάτω μερικούς από αυτούς…

Διαφορετικές προσδοκίες

Δεν είναι πάντα εύκολο για ένα ζευγάρι να έχει κοινή πορεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα στοιχεία που οδηγούν ένα ζευγάρι σε μια σχέση είναι η φυσική έλξη, το πάθος, τα κοινά ενδιαφέροντα, η προσωπικότητα. Με την πάροδο του χρόνου όμως και λόγω των απαιτήσεων της καθημερινότητας, οι προσδοκίες διαφοροποιούνται.

Ζητήματα σχετικά με τα χρήματα

Αυτό δε σημαίνει μόνο οικονομικά προβλήματα αλλά και θέματα της τσιγκουνιάς ή σπατάλης. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, οι διαφορές πάνω στα χρήματα, είναι ένας από τους κορυφαίους λόγους που οδηγούν στο χωρισμό ένα ζευγάρι. Επίσης ένα ζευγάρι δεν χρειάζεται να παντρευτεί για να έχει πρόβλημα με τα χρήματα, αυτό μπορεί να εμφανιστεί στην αρχή της σχέσης ή στην συγκατοίκηση.

Απιστία

Οι συνέπειες της απιστίας είναι γνωστές. Όμως όταν ένα ζευγάρι έχει βάσεις ακόμα και μετά από την απιστία συνήθως δεν οδηγείται στο χωρισμό. Αυτό που προκαλεί την ρήξη είναι όταν η απιστία είναι επαναλαμβανόμενη και μόνο ο ένας προσπαθεί να σώσει τη σχέση, ενώ ο άπιστος δείχνει να …μην καταλαβαίνει.

Σοβαρά θέματα επικοινωνίας

Πολυάριθμες μελέτες έχουν εντοπίσει ότι η επικοινωνία ή η έλλειψη αυτής αποτελεί έναν από τους κορυφαίους λόγους για τον οποίο τα ζευγάρια οδηγούνται στον χωρισμό και το διαζύγιο. Η περιφρόνηση, η έλλειψη σεβασμού, η κακή κριτική, ο σαρκασμός, λειτουργούν ως «δηλητήριο» που καταστρέφει την ισορροπία και την ευημερία μιας ρομαντικής σχέσης.Πηγή