«Ακόμα και αν αυτές χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε τρικ και επιστρατεύσουν πρώην δικαστικούς που αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεων στελεχωμένες με μαχαιροβγάλτες. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, η ελληνική δικαιοσύνη είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν τεχνικά χρειάζονται προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε».

«Συναγερμός» σε πολιτικό & δικαστικό κόσμο

Η μεθοδευμένη τοποθέτηση του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλοπούλου στην ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, έχει σημάνει συναγερμό στον πολιτικό και δικαστικό κόσμο.

«Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί μετά από μία εξαντλητική δική πέντε ετών. Δεν μπορούν να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα γιατί το Σύνταγμα προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει ύστερα από αμετάκλητη καταδίκη, και τώρα το εκμεταλλεύονται γιατί και έτσι δεν μπορούσε το δικαστήριο, προέδρευε η κυρία Λεπενιώτη σε πρώτη φάση, το Τριμελές εφετείο να αφαιρέσει τα πολιτικά δικαιώματα των συγκεκριμένων. Αυτό δε σημαίνει ότι η Πολιτεία μπορεί να κάθεται να τους ανέχεται», λέει ο ομότιμος καθηγητής Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος.

Υποψήφιος στις εκλογές ο Κασιδιάρης

Μέσα από τη φυλακή, ο Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει να έχει καθημερινά επαφές με τα στελέχη του εθνικιστικού κόμματός του ενώ το πρώην ηγετικό στέλεχος της ναζιστικής  Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

«Η Ελλάδα έχασε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο 1 εκατ. ανθρώπους εξαιτίας του ναζισμού. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα. Νεοναζιστικά φαινόμενα στην Ελλάδα δεν μπορεί να επιτραπούν», είπε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον νόμο, μέχρι τις 2 Μαΐου όλα τα κόμματα πρέπει να υποβάλουν στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου τα ψηφοδέλτιά τους, ενώ μέχρι της 5 Μαΐου θα κριθεί η συμμετοχή τους στις επερχόμενες εκλογές.



Πηγή