Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ο 34χρονος ο οποίος πυροβόλησε την μητέρα του και την άφησε νεκρή μέσα σε ενοικιαζόμενο ΙΧ πίσω από τα νεκροταφεία της Χαλκηδόνας στις 4 Απριλίου, εντοπίστηκε στην περιοχή της Τούμπας και συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στην άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας από την πρώτη κιόλας ημέρα, ωστόσο ο δράστης έκτοτε αναζητούνταν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα ενώ υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί και να είχε αυτοκτονήσει.

Πράγμα το οποίο εν τέλει δεν συνέβη αφού σήμερα το πρωί συνελήφθη από τις Αρχές.

Να σημειωθεί πως ο 34χρονος είχε αφήσει και ιδιόχειρο σημείωμα στην οικία του στο οποίο ανέφερε τα αίτια για τα οποία οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια, ισχυριζόμενος μάλιστα μεταξύ άλλων πως δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του.

Έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Τα στοιχεία που «έδειξαν» το φονιά

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Vradini.gr, ένας γείτονας είδε τον μητροκτόνο, να φεύγει από το σπίτι αμέσως το έγκλημα, από την ώρα που το προσδιόρισαν χρονικά οι αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έφτασαν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος καθώς ο 34χρονος είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η μητέρα του, στο όνομά του. Ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς την μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα. Στο σπίτι του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο εκτιμούν οι αρχές ότι είναι το όπλο του εγκλήματος, βέβαια αυτό θα προκύψει από την βαλλιστική εξέταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί αναλύοντας το ιδιόχειρο σημείωμα και το προφίλ του δράστη φοβούνται ότι ίσως ο ίδιος να προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του, πέφτοντας ακόμη και στο ποτάμι που περνάει δίπλα από το χωριό του.

«Μίλησαν» οι κάμερες ασφαλείας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής βρίσκονται βίντεο που φέρεται να αποτυπώνουν τις κινήσεις του δράστη λίγη ώρα πριν και λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της 71χρονης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας επιχείρησης που βρίσκεται πλησίον από την οικία του δράστη και του θύματος, φαίνεται στις 18.30 να αποχωρεί με το λευκό αυτοκίνητο.

Στο δεύτερο βίντεο, ακριβώς στις 21.00 φαίνεται ο 34χρονος να επιστρέφει πεζός, να περπατάει ψύχραιμος, με κουκούλα στο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες, ενώ σταματάει για δευτερόλεπτα και συζητάει με μια εργαζόμενη καταστήματος, πριν συνεχίσει την πορεία του. Στο συγκεκριμένο βίντεο, δεν φαίνεται να κρατάει την καραμπίνα με την οποία φέρεται να σκότωσε την μητέρα του λίγη ώρα νωρίτερα.

Τι έγραφε ο μητροκτόνος στο σημείωμα δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Ο 34χρονος στο σημείωμα στο σπίτι τους, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τραυμάτισε θανάσιμα την άρρωστη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος, εξηγεί αναλυτικά τι τον οδήγησε σε αυτή την πραγματικά αποτρόπαια πράξη, ενώ φέρεται να «ζητά συγγνώμη απ’ όλους και περισσότερο από τον Θεό».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μητροκτόνος αναφέρεται σε χρέη που είχε στην εφορία αλλά και σε τράπεζες από δάνεια. Μάλιστα, στο σημείωμα ο 34χρονος φέρεται να επικαλείται ως λόγους της μητροκτονίας ότι τον χώρισε η φίλη του, ότι τον έδιωξαν από την δουλειά του πριν από τρεις μήνες και επιπλέον πως δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα της μητέρας του.

«Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω καραμπίνα, δεν περίμενα να κάνει τέτοια» έγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείωμα που άφησε ο 34χρονος μητροκτόνος από τη Θεσσαλονίκη. Η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, εντελώς τυχαία, από διερχόμενο πολίτη μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο δράστης σε αγροτική περιοχή, και μόλις δέκα λεπτά από την οικία τους.

Το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο. Λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του θύματος, οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν ως δράστη της δολοφονίας, τον 34χρονο γιο της γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες έγινε και έφοδος από την αστυνομία στο σπίτι του αλλά εκείνος απουσίαζε και στην συνέχεια δεν εντοπίστηκε.



agrinio24.gr