Ο 32χρονος φόργουορντ του Περιστερίου, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της ΕΟΚ και κλήθηκε να μιλήσει μεταξύ άλλων για τη φετινή πορεία της ομάδας των δυτικών προαστίων και για τους στόχους της, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον προπονητή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Κασελάκης:

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι έγινε γκανγκινιολικό στο τέλος, είχε πολύ ένταση. Είχαμε μια διαφορά και ενδεχομένως ν’ «αυτοκτονήσαμε» στην κανονική διάρκεια, αλλά στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα και καταφέραμε να κερδίσουμε το ματς στη 2η παράταση».

Για τη φετινή σεζόν του Περιστερίου: «Θεωρώ ότι στην Ευρώπη θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Στην Ελλάδα δείξαμε τη μεγαλύτερη συνέπεια κάτω απ’ τις ομάδες της Ευρωλίγκας. Τώρα έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση, απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε μια σειρά που υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά κι εμείς απ’ την πλευρά μας θα πάμε να διεκδικήσουμε ό,τι μάς αναλογεί».

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας: «Επειδή ήταν μια καινούργια ομάδα δε μπορούσαμε να θέσουμε εξ αρχής ένα στόχο. Ένιωθα απ’ την αρχή ότι κάτι καλό «χτίζεται», απ’ την αρχή νιώσαμε ότι θα «χτίσουμε» την αύρα του νικητή όλοι μαζί. Εγώ σαν προσωπικό στόχο είχα βάλει να βοηθήσω το Περιστέρι να είναι μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική, δυναμική, την οποία θα τη σέβεται κάθε αντίπαλος. Αυτό έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, αλλά προφανώς μες στη χρονιά βάζεις πιο βραχυπρόθεσμους στόχους που αν τους επιτύχεις τότε μπορεί να θεωρηθεί η χρονιά επιτυχημένη».

Για το step-up των Πουλιανίτη, Μωραΐτη και Χουγκάζ: «Αν η ομάδα πάει καλά, όλα τα παιδιά παίρνουν τα αντίστοιχα credit. Όλα τα παιδιά προσπαθούν πάρα πολύ καθημερινά, «χύνουν» πολύ ιδρώτα για να βελτιωθούν. Ξέρουν το δρόμο, είναι πολύ συνειδητοποιημένα. Νομίζω ότι το Περιστέρι αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για ν’ αναδείξει κάποιος παίκτης τις ικανότητές του, αρκεί να το κάνει με συνέπεια και ταπεινότητα. Τους αξίζει να κάνουν το step-up, γιατί δουλεύουν αρκετά και βοηθούν και την ομάδα, δεν τούς χαρίζεται κάτι».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί μάς επιφύλασσε μια τρομερή υποδοχή γυρνώντας. Είναι κάτι όμορφο και μια κίνηση δική τους που μάς συγκινεί και μάς γεμίζει με ενθουσιασμό. Μες στη χρονιά ο κόσμος έχει δώσει γενικά το παρόν, με χαροποιεί πάρα πολύ που βλέπω οικογένειες και μικρά παιδιά στο γήπεδο να κατακλείνουν τις εξέδρες και να ανυπομονούν για το επόμενο παιχνίδι. Το Περιστέρι είναι ένας «πυλώνας» για το μπάσκετ που μπορεί να το στηρίξει όλο αυτό να φέρει τα παιδιά στο γήπεδο. Ως ένα βαθμό η χρονιά είναι επιτυχημένη μόνο και μόνο γι’ αυτό».

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Προφανώς μπορεί να κατευθύνω κάποιον με την εμπειρία μου, αλλά μέχρι εκεί, δεν είμαι ο τύπος που μιλάω πολύ. Μ’ αρέσει να δίνω το παράδειγμα μέσω των πράξεών μου και τη δουλειά μου. Αυτό είναι το σημαντικό και γι’ αυτό με έφερε και ο κόουτς, να βοηθάω μες στο γήπεδο και ν’ ακολουθούν και οι υπόλοιποι».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό τον κόουτς και στην καριέρα του ως παίκτης και στην προπονητική που ξεκινάει τώρα, είναι ότι δε βλέπει τον εαυτό του ως σταρ, αλλά προσπαθεί να κρίνει τον εαυτό του και να μπορεί αν βάζει κίνητρο στους υπόλοιπους προπόνηση με προπόνηση. Είναι ένας προπονητής που μάς έχει βάλει πολλή πίεση και μέσα απ’ τις προπονήσεις και μέσα απ’ τους αγώνες, μας προετοιμάζει ψυχολογικά και πνευματικά για δύσκολες καταστάσεις, οπότε όταν θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι που το έχουμε βιώσει και ξέρουμε ότι έχουμε έναν άνθρωπο που ανά πάσα στιγμή είναι δίπλα μας να μάς βοηθήσει».//Τ.



ertsports.gr