Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας ολοκληρώθηκε με οργανωτική επιτυχία παρότι για πρώτη φορά έγιναν οι αγώνες και στα τρία όπλα σε ατομικά και ομαδικά μέσα σε ένα τριήμερο (28-29-30/4).

Ακολουθούν ανά όπλο όλα όσα είδαμε στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ:

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κατέκτησαν στην ίδια χρονιά τους πανελλήνιους τίτλους ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, όπως είχαν κάνει ξανά το 2015 και το 2019.

Η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) κατέκτησε τον 6ο τίτλο της καριέρας της με νίκη στον τελικό επί της Μαρίας Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) με 15-12 παίρνοντας τη ρεβάνς για την περσινή ήττα. Ο σύλλογος του Αιγάλεω έκανε το 1-3-3 με τις νεάνιδες Ελένη Μπάλλου και Σταυρίνα Γαρυφάλλου στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στους άνδρες ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κατέκτησε τον 9ο τίτλο της καριέρας του και ανέβηκε στην δεύτερη θέση των Ελλήνων ξιφομάχων με τους περισσότερους ατομικούς τίτλους σε ένα όπλο μαζί με το Γιώργο Τσουρούτα (9 στη σπάθη) και πίσω μόνο από το Ζήση Μπαμπανάση (11 στη σπάθη). Στον τελικό επικράτησε του Γιάννη Τσιμικλή (ΓΕΦ) με 15-10. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν ο Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ) και ο Δημήτρης Παναγόπουλος (ΑΕΚ).

Η οκτάδα του ξίφους ασκήσεως γυναικών:

1. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου – ΑΟΞ Αιγάλεω
2. Μαρία Χαλδαίου – ΑΞΙΑ3. Ελένη Μπάλλου – ΑΟΞ Αιγάλεω
3. Σταυρίνα Γαρυφάλλου – ΑΟΞ Αιγάλεω
5. Μελίνα Παντελή – ΑΞΙΑ
6. Βασιλική Μέκρα – ΑΟΞ Αιγάλεω
7. Καλλιρόη Ναΐδη – ΓΕΦ
8. Θεοδώρα Αντωνίου – ΠΓΣ

Αποτελέσματα

Η οκτάδα του ξίφους ασκήσεως ανδρών:

1. Νίκος Κοντοχριστόπουλος – ΑΟΞ Αιγάλεω
2. Γιάννης Τσιμικλής – ΓΕ Φλώρινας
3. Γιώργος Μανώλικας – ΑΞΙΑ
3. Δημήτρης Παναγόπουλος – ΑΕΚ
5. Ηλίας Γιάννος-Ρίζος – ΑΟΞ Αιγάλεω
6. Ραφαήλ Σούλιος – ΑΞΙΑ
7. Αρτέμιος Τζοβάνης – ΑΟΞ Αιγάλεω
8. Παύλος Πανουργιάς – ΑΟΞ Αιγάλεω

Αποτελέσματα

Στα ομαδικά ο ΑΟΞ Αιγάλεω επιβεβαίωσε για άλλη μία χρονιά την κυριαρχία του. Στις γυναίκες οι Κοντοχριστοπούλου, Γαρυφάλλου, Μέκρα και Μπάλλου νίκησαν με 45-22 την ομάδα των Χαλδαίου, Σταυράκη, Πήλιουρα και Παπαθανασίου από την ΑΞΙΑ . Στον μικρό τελικό η ΓΕ Φλώρινας (Ναΐδη, Γεροσίερη, Καββαδά, Σφέτκου) νίκησε τον ΑΣΑΟ (Κούρκουλου-Κουσούνη, Κανδρή, Κάζαγλη, Ιωάννου) με 45-41. Οι ίδιες ομάδες ανέβηκαν με την ίδια σειρά στο βάθρο στους άνδρες. Η τετράδα του ΑΟΞ Αιγάλεω με τους Κοντοχριστόπουλο, Τζοβάνη, Πανουργιά και Γιάννο-Ρίζο νίκησε στον τελικό με 45-29 την ομάδα από την ΑΞΙΑ (Μανώλικας, Σούλιος, Αποστολόπουλος, Γκίκας). Στον μικρό τελικό η ΓΕ Φλώρινας (Δούδος, Γεροσίδερης, Τσιμικλής, Νεδέλκος) επικράτησε του ΟΞ Γλυφάδας (Φούκας, Σόφρας, Μαλτεζάκης, Γκάιγκερ) με 45-33 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ήταν ο 25ος ομαδικός τίτλος στις γυναίκες και ο 14ος ομαδικός τίτλος στους άνδρες στην ιστορία του ΑΟΞ Αιγάλεω και μάλιστα ο 20ος και 11ος διαδοχικός αντίστοιχα. Οι ομάδες του συλλόγου παραμένουν αήττητες από το 2003 και το 2012.

Η τριάδα στο ομαδικό γυναικών:
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΑΞΙΑ
3. ΓΕΦ

Αποτελέσματα

Η τριάδα στο ομαδικό ανδρών:
1. ΑΟΞ Αιγάλεω
2. ΑΞΙΑ
3. ΓΕΦ



ertsports.gr