Σημαντικά παιχνίδια για τη “μάχη” της παραμονής περιλάμβανε το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στη Ligue 1, με κερδισμένους τους Αλσατούς, που πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο στη Νάντη.

Λοριάν – Μπρεστ 2:1

“Καθάρισε” ο Κονέ για την ομάδα της Βρετάνης, που συνεχίζει με φόρα μετά το διπλό επί της Παρί. Ο επιθετικός από το Μάλι άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό, κάνοντας με κεφαλιά το 1:0. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου διπλασίασε με σουτ τα τέρματα της ομάδας του και τα δικά του. Έτσι έγινε το 2:0 στο 51’, προβάδισμα που δεν μπορούσε να ανατραπεί και να χάσει η Λοριάν τη νίκη μέσα από τα χέρια της, παρά την προσπάθεια της Μπρεστ, που μείωσε σε 2:1 στο 69’, με πέναλτι του Ντελ Καστίγιο.

Ναντ – Στρασβούργο 0:2

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιαλό στο 26’, ο οποίος έκανε το 0:1. Η ομάδα του Στρασβούργου ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε να κυνηγάει κι άλλο γκολ, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί πριν τελειώσει το ημίχρονο. Τελικά, το πέτυχε ο Ντιαρά στην έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός σημείωσε το τελικό 0:2 στο 47’.

Οσέρ – Κλερμόν 1:1

Στο “Σταντ ντε Λ’Αμπέ-Ντεσάμπ” οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία σπουδαία νίκη, όμως δεν τα κατάφεραν, αν και προηγήθηκαν στο σκορ. Ο Τουρέ στο 36’ έκανε το 1:0 με πλασέ από κοντά, όμως η Κλερμόν πήρε μέτρα στο γήπεδο στη συνέχεια και έφθασε δίκαια στην ισοφάριση με τον Κάουι στο 54’ και το 1:1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Αζαξιό – Τουλούζ 0:0

Χωρίς γκολ τελείωσε η αναμέτρηση στην Κορσική, με τους Κυπελλούχους Γαλλίας να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο δεν μετέτρεψαν σε γκολ την κυριαρχία τους. Παρ’ όλα αυτά η χρήση του VAR αποδείχθηκε καθοριστική στο να λήξει 0:0 το ματς, αφού ακυρώθηκε από ένα πέναλτι για κάθε ομάδα.//ΜΠ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στη Ligue 1:

Σάββατο 6 Μαΐου

Νις – Ρεν 2:1
Ρεμς – Λιλ 1:0
Λανς – Μαρσέιγ 2:1

Κυριακή 7 Μαΐου 

Ανζέρ – Μονακό 1:2
Λοριάν – Μπρεστ 2:1
Ναντ – Στρασβούργο 0:2
Οσέρ – Κλερμόν 1:1
Αζαξιό – Τουλούζ 0:0
18:05 Λυών – Μονπελιέ
21:45 Τρουά – Παρί Σεν Ζερμέν



ertsports.gr