Ο Πορτογάλος προπονητής φρόντισε να δώσει το σύνθημα για την αναμέτρηση της Ρόμα κόντρα στη Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, τονίζοντας πως μόνο μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι μπορούν να διεκδικούν ευρωπαϊκά τρόπαια σε δύο διαδοχικές χρονιές.

Η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το Europa Conference League, επικρατώντας πέρυσι με 1:0 της Φέγενορντ. Έναν χρόνο αργότερα, οι “τζιαλορόσι” ελπίζουν να προσθέσουν ακόμη ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή τους, αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για το Europa League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε το σύνθημα για τον τελικό κόντρα στη Σεβίλλη, η οποία μετράει έξι νικηφόρους τελικούς στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ονειρεύεται στο απόλυτο 7 στα 7.

«Δουλεύουμε σκληρά κάθε ημέρα για να χτίσουμε την ιστορία της Ρόμα, μόνο μεγάλοι σύλλογοι με σπουδαία ιστορία είναι ικανοί να φτάσουν σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς. Δεν σκέφτομαι πολύ αυτά που έχω κερδίσει στην καριέρα μου. Το παρελθόν είναι παρελθόν και η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει. Κοιτάζω πάντα το μέλλον, ίσως αυτό να είναι το μυστικό της φιλοσοφίας μου.

Είμαι στο ποδόσφαιρο πολύ καιρό, αυτός ο τελικός είναι ένας νέος τελικός. Σε αυτό το σημείο, δεν σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κερδίσω, αλλά την ευτυχία που θα μπορούσα να φέρω στους οπαδούς της Ρόμα. Είναι μία πόλη που διψάει για ποδόσφαιρο. Στην Ρόμα έχεις την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου, ότι είσαι μέρος από κάτι».

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται στα γήπεδα, ο Μουρίνιο είπε: «Δεν είμαι έτοιμος να κλείσω το κεφάλαιο αυτό. Είμαι για χρόνια στο ποδόσφαιρο, ο κόσμος νομίζει πως είμαι μεγαλύτερος από όσο είμαι.

Ίσως βλέπουν τα άσπρα μαλλιά μου και νομίζουν πως έχω γεράσει, όμως δεν είμαι τόσο μεγάλος ώστε να σκέφτομαι την αποχώρηση. Θα με βλέπετε στο ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια ακόμη».//Τ.



ertsports.gr