Τα εκτεταμένα επεισόδια, που όχι μόνο δε φαίνεται να εκτονώνονται αλλά αντιθέτως μεγεθύνονται, έχουν στο στόχαστρο τις δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικές εγκαταστάσεις, ενώ κορυφώθηκαν εχθές Σάββατο με την επίθεση στο σπίτι κατά του δημάρχου του προαστίου Λάι-λα Ροζ, όπου ομάδα ατόμων επιχείρησαν να πυρπολήσουν τον ίδιο, τη σύζυγο και τα παιδιά του βάζοντας φωτιά στο σπίτι του.

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας είχε αναπτύξει 45.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες, εκ των οποίων 7.000 στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια, ενώ ενισχύσεις έχουν σταλεί στη Μασσαλία και τη Λιών, όπου έχουν σημειωθεί τα πιο βίαια επεισόδια.

Σύσκεψη υπό τον Μακρόν

Η γαλλική κυβέρνηση βιώνει τη δεύτερη συνεχόμενη κρίση, μετά τις διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό, με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε συνάντηση με βασικά μέλη της κυβέρνησής του, σήμερα (02.07) στις 19:30 (17:30 ώρα Ελλάδας), και συζήτησαν για το κύμα των διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στη χώρα. Ακόμη, σε ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου αναφέρεται ότι σε αυτήν τη σύσκεψη, θα συμμετάσχουν η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί.

Υπό αυτό το κλίμα, η  γιαγιά του 17χρονου Ναέλ έκανε σήμερα έκκληση στους διαδηλωτές να σταματήσουν τα έκτροπα.



Πηγή