Η Αμερικανή ποδοσφαιρίστρια ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση με το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι η τελευταία διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει.

Ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου, η Μέγκαν Ραπίνο, ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο όταν τελειώσει η σεζόν. Έτσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα είναι το τελευταίο μεγάλο γεγονός την κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο.

Η Ραπίνο κατάλαβε ήδη σε νεαρή ηλικία, ότι το επάγγελμά της έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει τα πράγματα. Το 2012 είπε, στο περιοδικό «Out», ότι ήταν ομοφυλόφιλη. Έκτοτε, έχει υψώσει τη σημαία των δικαιωμάτων της LGTBI κοινότητας  από διαφορετικές πλατφόρμες. Αλλά αυτός δεν ήταν, ο μόνος αγώνας της για τα θεμελιώδη δικαιώματα. Ήταν επίσης αυτή που ηγήθηκε του αγώνα για ίση αμοιβή μεταξύ ανδρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο, ήταν μια από τις παίκτριες που γονάτισαν στο έδαφος ενάντια στις φυλετικές αδικίες και την αστυνομική βαρβαρότητα στις ΗΠΑ.

Όμως, χωρίς αμφιβολία, η εικόνα που θα μείνει στην ιστορία ήταν οι δηλώσεις της, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ, στο «CNN», όταν ρωτήθηκε αν θα παρευρεθεί στον Λευκό Οίκο για να λάβει τιμές από τον Ντόναλντ Τραμπ. «Με αποκλείει, αποκλείει ανθρώπους που μου μοιάζουν, αποκλείει τους έγχρωμους». Με τον Τζο Μπάιντεν παρευρέθηκε για να παραλάβει το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμή για κάποιον που έχει αγωνιστεί για την ισότητα.//Μ



ertsports.gr