Τα πρώτα του σχόλια έκανε δημοσίως ο 28χρονος Ολλανδός, μετά τα νέα της απομάκρυνσής του από την Alpha Tauri και της αντικατάστασής του από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ντε Φρις έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη Formula 1 πέρυσι στη Μόντσα με τα χρώματα της Williams, πετυχαίνοντας μάλιστα μία θέση δεκάδα. Αυτή η εμφάνιση συν το ιστορικό του στις χαμηλότερες κατηγορίες, του χάρισαν μία θέση στην Alpha Tauri για το 2023, όταν και έκανε το πλήρες ντεμπούτο του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μετά όμως από δέκα δύσκολους αγώνες και με μη αποδοτικό μονοθέσιο, ο 28χρονος Ολλανδός απομακρύνθηκε. Τη θέση του παίρνει πλέον ο αναπληρωτής οδηγός της Red Bull Racing, Ντάνιελ Ρικιάρντο ο οποίος θα “συνοδεύει” πλέον τον Γιούκι Τσουνόντα, μέχρι το τέλος της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Ντε Φρις μίλησε μέρες αφότου έγινε γνωστή η απόφαση, μέσω δημοσίευσης στο προσωπικό του Instagram:

«Ένα μικρό σημείωμα από εμένα. Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αποφάσισα να απομακρυνθώ λίγο από τα σόσιαλ μίντια, πράγμα που θα συνεχίσω να κάνω. Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull και τη Scuderia Alpha Tauri για την ευκαιρία που μου έδωσαν να ζήσω το όνειρό μου.

Φυσικά και πονάει που η ευκαιρία που περίμενα τόσο καιρό στη Formula 1, τελείωσε τόσο πρόωρα. Όμως, η ζωή δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι. Και κάποιες φορές πρέπει να πας από τον δύσκολο δρόμο, για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Είμαι ευγνώμων για τις προνομιούχες ζωές μας, περήφανος για το ταξίδι μου και για την οικογένειά μου. Αυτή είναι ακόμα μία εμπειρία, προχωράμε και ανυπομονούμε για το επόμενο κεφάλαιο. Σας ευχαριστώ όλους για τα όμορφα και ενθαρρυντικά σας μηνύματα την τελευταία εβδομάδα. Αγάλιασε η καρδιά μου με την υποστήριξή σας».//ΓΑ



ertsports.gr