Το ντοκιμαντέρ θα δείχνει όσα έζησε ο Γερμανός τεχνικός την σεζόν 2012-2013 στην “Ένωση”, που σημαδεύτηκε με τον υποβιβασμό των “κιτρινόμαυρων”.

Η επεισοδιακή χρονιά του Έβαλντ Λίνεν στην ΑΕΚ σημαδεύτηκε από τον υποβιβασμό της “Ένωσης” και τον τρόπο που έπρεπε να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Στην περίληψη του ντοκιμαντέρ αναφέρεται πως «Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης ο Έβαλντ Λίνεν έγινε προπονητής και αθλητικός διευθυντής στην ΑΕΚ. Η αποστολή του ήταν ξεκάθαρη: Την αποφυγή του υποβιβασμού του ιστορικού συλλόγου! Αλλά ο Γερμανός προπονητής γρήγορα κατάλαβε ότι τον παρέσυραν στην ελληνική πρωτεύουσα, κάτω από λάθος όρους. Τη στιγμή που υπέγραφε, η ομάδα χρωστούσε το απίστευτο ποσό των 150 εκατ. ευρώ και οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν πληρωθεί για αρκετό καιρό. Κάποιοι από αυτούς υπέφεραν από συμπτώματα ανεπάρκειας. Σύντομα στο προπονητικό κέντρο έγινε κατάληψη και οι οπαδοί έδειραν τους παίκτες. Αλλά η κατάσταση έγινε και χειρότερη».

Στους περισσότερους Γερμανούς φιλάθλους, αυτή η ιστορία είναι άγνωστη, αλλά ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ φαίνεται να έκανε τα πάντα για να κερδίσει την παραμονή στην κατηγορία σε μια περίοδο που ο “Δικέφαλος” ήταν οικονομικά… αδύναμος.//ΓΡ.



ertsports.gr