Δέκα χρόνια μετά τη νίκη της στη Βαρκελώνη, η 26χρονη Λιθουανή στέφθηκε ξανά στη Φουκουόκα πρωταθλήτρια κόσμου στα 100μ. πρόσθιο.

Η Ρούτα Μεϊλουτίτε, η οποία επανήλθε στη δράση πέρυσι μετά από απουσία σχεδόν τριών χρόνων, ήταν επιβλητική στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και πήρε καθαρά τη νίκη με 1:04.62. Η 26χρονη Λιθουανή είχε πάρει πέρυσι στη Βουδαπέστη το χρυσό στα 50μ. και ήταν τρίτη στα 100μ., αλλά σήμερα επέστρεψε στον “θρόνο” του αγωνίσματος που την έκανε γνωστή σε ηλικία μόλις 15 ετών, όταν στέφθηκε Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο.

Η Νοτιοαφρικανή Τατιάνα Σενμέικερ, η οποία ειδικεύεται στα 200μ. πρόσθιο, επανέλαβε την επιτυχία των Ολυμπιακών του Τόκιο και πήρε το ασημένιο με 1:05.84, το πρώτο μετάλλιο της χώρας της (αλλά και της αφρικανικής ηπείρου συνολικά) στο αγώνισμα. Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης του 2021, Λίντια Τζέικομπι, ήταν τρίτη με 1:05.94, αφήνοντας ξανά εκτός βάθρου -όπως και πέρυσι- τη συμπατριώτισσά της, Λίλι Κινγκ, που είναι Ολυμπιονίκης του Ρίο, δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ.//Λ.



 



ertsports.gr