Ο χείμαρρος λάσπης σπάει την περίφραξη και ξεχύνεται σε δρόμο της βορειοδυτικής ιταλικής πόλης, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Την κατολίσθηση προκάλεσε καταιγίδα που έπληξε την περιοχή. Εξαιτίας της νεροποντής, υπερχείλισε το ποτάμι που διασχίζει την πόλη.

Οι δρόμοι γέμισαν πέτρες και λάσπη που προκάλεσαν πολλές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Σικελία

Την ίδια ώρα, κάμερα κατέγραψε το «ξύπνημα» της Αίτνας στη Σικελία.

Για προληπτικούς λόγους έκλεισε το αεροδρόμιο στην Κατάνια και απαγορεύτηκε η χρήση μηχανών και ποδηλάτων.

Η ταχύτητα των αυτοκινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα την ώρα καθώς οι δρόμοι γλιστρούν εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης.

Προς το παρόν, η ενεργοποίηση του ηφαιστείου δεν προκαλεί ανησυχία, λένε οι επιστήμονες, συμπληρώνοντας πως η Αίτνα εκρήγνυται συχνά όμως σπάνια προκαλεί σημαντικά προβλήματα.

Κίνα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην Κίνα, όπου ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του στην πόλη Γιαντσένγκ της βορειοανατολικής χώρας.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν. Οι άνεμοι, που έφτασαν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια και άλλα κτίρια, ενώ ολόκληρες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν τους κατοίκους σε ασφαλή σημεία.

Ταϊλανδή

Στη δίνη ανεμοστρόβιλου βρέθηκε και ένα μικρό πλοίο στην Ταϊλανδή.

Οι επιβάτες ούρλιαζαν καθώς οι ισχυροί άνεμοι περιέστρεφαν το σκάφος και τα συντρίμμια του εκτοξεύονταν σε μεγάλη απόσταση.

Παρά τις προσπάθειες του καπετάνιου, το φέρι έγειρε επικίνδυνα. Όλοι οι επιβάτες σώθηκαν, οι περισσότεροι βγήκαν κολυμπώντας στην ακτή, 6 διασώθηκαν από άλλα σκάφη.

Ινδία

Στην Ινδία, το κτίριο της στρατιωτικής ακαδημίας στο Ουταράχαντ καταρρέει σε δευτερόλεπτα όταν ο φουσκωμένος χείμαρρος παρασύρει τα θεμέλιά του.

Μεγάλες εκτάσεις στο ινδικό τμήμα των Ιμαλαίων πλημμύρισαν από τις ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εννέα από αυτούς πλακώθηκαν από τα συντρίμμια ινδουιστικού ναού.

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν άλλους 20 με 22 ανθρώπους που πιστεύεται πως βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.



Πηγή