Απογοητευμένος δήλωσε ο Λάντο Νόρις με την απόφαση της McLaren να μην τον καλέσει στα pit νωρίτερα στο βροχερό Grand Prix της Ολλανδίας, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο ομόσταβλός του, Όσκαρ Πιάστρι έμειναν να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η βρετανική ομάδα έπαιρνε τη σωστή απόφαση.

Ο Βρετανός οδηγός μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (26/8), βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ωστόσο, παρά την καλή αντίδραση που είχε κατά την έναρξη του αγώνα, βρήκε τον εαυτό του στην 3η θέση, πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τον προσπέρασε στον 2ο γύρο.

Παρά την γρήγορη αντίδραση των περισσότερων ομάδων για αλλαγή ελαστικών, όταν η βροχή έκανε την εμφάνιση της, ο Νόρις παρέμεινε στην πίστα πολύ περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, και παρά το κατόρθωμά του να επανέλθει στη 2η θέση πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ, έχασε και πάλι τη θέση του από τους οδηγούς που είχαν ήδη κάνει την αλλαγή σε ενδιάμεσα ελαστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βγει στη 12η θέση πριν φτάσει στην 7η όπου και τερμάτισε.

Αναλογιζόμενος αυτή την απόφαση της McLaren ο Βρετανός οδηγός δήλωσε πως «Ήταν λάθος απόφαση. Πήραμε λάθος απόφαση από την αρχή. Υποθέτω πως αυτά συμβαίνουν, αλλά την ίδια στιγμή, πρέπει να κάνουμε λίγο καλύτερη δουλειά απ’ ότι κάναμε σήμερα».

Μετά από ένα δύσκολο τριήμερο, ο Νόρις φεύγει από το Ζάντφορτ με 75 πόντους και έχοντας εξασφαλίσει την 8η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών.//ΦΚ



ertsports.gr