Influencer ανέφερε πως πολλοί θέλουν να αγοράσουν μία τσάντα της Hermes που κοστίζει 20.000 δολάρια γιατί είναι καλή επένδυση.

«Δεν μπορείς να αγοράσεις αυτές τις τσάντες στα καταστήματα Hermes, εκτός και αν είσαι τακτικός πελάτης που ξοδεύει περίπου 50.000 δολάρια σε αγορές άλλων ειδών. Οι τσάντες είναι περιζήτητες και η Hermes σκέφτηκε πως πρέπει να μπορείς να έχεις την ευκαιρία να τις αγοράσεις αν είσαι τυχερός και έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις αυτή την τσάντα στο κατάστημα πωλείται για 11.300 δολάρια, μόλις βγεις από το κατάστημα κερδίζει τουλάχιστον 10.000 δολάρια σε αξία», συμπλήρωσε η influencer.

Μάλιστα, το καρτελάκι γράφει πως η τσάντα είναι μεταχειρισμένη, χωρίς πάντως η influencer να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Πέραν του ότι ακόμα και το χρώμα μπορεί να ανεβάσει την τιμή, και ναι οι τσάντες είναι και επένδυση.

«Συλλεκτικά είδη πολυτελείας: Από τις τσάντες στα κλασικά αυτοκίνητα – Η αξία τους αυξάνεται κατά 7% ετησίως. Έργα τέχνης, ρολόγια και κοσμήματα συμπληρώνουν τις τρεις κορυφαίες κατηγορίες με τις καλύτερες επιδόσεις της περασμένης χρονιάς», αναφέρει δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Η «απόδοση» των «επενδύσεων» σε… τσάντες

Μια κλασική μεσαίου μεγέθους τσάντα τύπου flap bag κοστίζει σήμερα 9.700 ευρώ στη Γαλλία, ή περίπου 1.900 ευρώ περισσότερο από ό, τι πριν από 18 μήνες.

Για τις περισσότερες γυναίκες πάντως όλα αυτά μικρή σημασία έχουν μπροστά στην απόλαυση της κατοχής μίας τσάντας που θα κάνει τις ίδιες να πετάνε στα σύννεφα. Αυτό ίσως εξηγεί πως γίνεται τσάντες, σαν και αυτή του Dior στα 3.100 να έχουν ξεπουλήσει.

Οι τιμές στον εν λόγω οίκο ξεκινούν από τα 2.600 και φτάνουν online τα 10.200€, στα 35.000 ευρώ και μόνο στο κατάστημα.

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε εργαζόμενη της Louis Vuitton: «Δούλευα στη Louis Vuitton. Εντοπίζαμε ψεύτικες τσάντες όλη την ώρα — ορίστε τι κάναμε όταν οι πελάτες προσπάθησαν να τις επιστρέψουν».

Όπως θα πει η εργαζόμενη, όλοι ήταν εκπαιδευμένοι στο να εντοπίζουν τις fake τσάντες, ενώ η ίδια δεν εντόπισε μόνο πελάτες που ερχόντουσαν να αλλάξουν κάποιο δώρο, αλλά και στις διακοπές της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και σε ριάλιτι ή σε ταινίες.

Τα κλειδιά στον εντοπισμό των fake προϊόντων:

-Ποιότητα ραφής
-Ποιότητα καμβά με επίστρωση μονογράμματος
-Το «μαύρισμα» στο δέρμα με το μονόγραμμα
-Οι αλλαγές στο κόκκινο χρώμα στις λαβές

Ένας ειδικός θα πει η εργαζόμενη ότι μπορεί να εντοπίσει εύκολα τα fake προϊόντα. Ένας απλός καταναλωτής όμως είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτεί πάρα πολύ και αν ρισκάρει σε αγορές χέρι με χέρι είναι πιθανό να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις.



megatv.com