Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει υποψήφιος με τα χαρακτηριστικά του Τραμπ που έρχεται για να «πάρει τη ρεβάνς», και να επιστρέψει στην προεδρία – καθώς οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να προηγείται – αλλά είναι κυρίως τα όσα συμβαίνουν εκτός του πολιτικού στίβου, και αποτελούν τεστ για τους θεσμούς και την ίδια την αμερικανική δημοκρατία.

Έτσι μετά την πολιτεία του Κολοράντο, ήλθε και μία δεύτερη πολιτεία, αυτή του Μέιν να έρθει να αποκλείσει να τον Ντόναλντ Τραμπ για να είναι υποψήφιος.

Χρησιμοποιείται μία τροπολογία από το αμερικανικό σύνταγμα, η οποία είχε δημιουργηθεί μετά τον εμφύλιο, έτσι ώστε να αποτρέψει όσους είχαν πολεμήσει με τις νότιες πολιτείες – εκείνες δηλαδή που ήθελαν να διατηρήσουν τον θεσμό της δουλείας – από το να εκλεγούν σε δημόσιο αξίωμα.

Οι εκλογές θα κριθούν σε Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο και κάλπες

Και σήμερα, εν έτει 2023, χρησιμοποιείται η εν λόγω τροπολογία προκειμένου να μην είναι υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί ένα άλλο κλίμα στις ΗΠΑ καθώς είναι η 2η πολιτεία που παίρνει αυτή την απόφαση και είναι και άλλες πολιτείες που σκέφτονται να πάρουν αυτή την απόφαση.

Συνεπώς η λύση θα δοθεί στα δικαστήρια και πολλοί εκτιμούν ότι σε αυτές τις εκλογές το αποτέλεσμα θα κριθεί όχι μόνο από τις κάλπες, αλλά και από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές περιπέτειες του Τραμπ είναι πάρα πολλές και δεν έχουν υπάρξει παρόμοια περιστατικά στην ιστορία των ΗΠΑ.



megatv.com