Πρίγκιπες, ηγέτες κρατών μέχρι και διάσημοι μάγοι. Όλοι γνώριζαν τον παιδόφιλο και καταδικασμένο σωματέμπορα Τζέφρι Επστάιν. Το τεράστιο ροζ σκάνδαλο άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Βιρτζίνια Τζιουφρέ κατηγόρησε τον Επστάιν πως την εξανάγκαζε σε ερωτικές συνευρέσεις με τον ίδιο και άλλους φίλους και γνωστούς του.

Η δικογραφία από τη μήνυσή της αποχαρακτηρίστηκε μόλις τώρα και περιλαμβάνει 187 ονόματα, ανάμεσά τους ο Μπιλ Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ανάμεσα στις καταθέσεις και εκείνη της Τζοάνα Σόμπεργκ, μιας γυναίκας που είχε μπει στο δίκτυο του Επστάιν ως μασέζ στα 20 της. «Ο Κλίντον τις ήθελε μικρές» είχε πει ο Επστάιν στη Σιόμπεργκ, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Ο Κλίντον φαίνεται να ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Επστάιν σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000, τότε που επαινούσε τον Επστάιν ως αφοσιωμένο φιλάνθρωπο.

Στην κατάθεσή της, η Σιόμπεργκ θυμήθηκε και μια βόλτα με το αεροπλάνο Επστάιν. Οι πιλότοι τους ενημέρωσαν ότι έπρεπε να προσγειωθούν στο Ατλάντικ Σίτι. Ο Επστάιν τότε πρότεινε να επικοινωνήσουν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η λίστα με τους φίλους και τους ανθρώπους που συναναστρέφονταν τον Τζέφρι Επστάιν αποκαλύπτεται. 170 αναμένεται να αποκαλυφθούν. Κυρίως συνεργάτες, πολιτικοί, διασημότητες. Δεν υπάρχουν πελάτες ανάμεσα τους. Καμία ένδειξη πως κάποιος από αυτούς έκανε κάτι κακό», ανέφερε το δελτίο Fox News.

Έγγραφα «φωτιά»

Στα έγγραφα «φωτιά» και το όνομα του πρίγκιπα Άντριου. Όπως αναφέρεται μέσα στη δικογραφία, ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ άγγιξε τη Σιόμπεργκ απρεπώς.

«Υπάρχει μια κατάθεση από μια κυρία… την Τζοάνα Σιόμπεργκ. Είπε πως τον Μάρτιο του 2001, όταν ήταν 21 ετών, σε ένα σπίτι στη Νέα Υόρκη που είχε ο Τζέφρι Επστάιν λέει πως ο πρίγκιπας έπιασε το στήθος της την ώρα που έπαιζε με μια μαριονέτα που του έμοιαζε», αναφέρει το Sky News.

Σύμφωνα με τον Independent, στη λίστα με τις γνωριμίες του Επστάιν ήταν επίσης ο Μάικλ Τζάκσον, ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι, ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, ο διάσημος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Στίβεν Χόκινγκ και πολλοί άλλοι.

Η σύντροφος του Επστάιν, Γκιλέιν Μάξγουελ, εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών για συνέργεια στο δίκτυο σωματεμπορίας που διεύθυνε.

Ο ίδιος ο Επστάιν πέθανε μέσα στο κελί του το 2019, λίγο πριν η υπόθεση του φτάσει σε δίκη. Ο ιατροδικαστής είχε τότε αποφανθεί πως πρόκειται για αυτοκτονία.



megatv.com