«Μέσα από κάθε τέτοια διαδικασία προχωράμε ακόμα πιο δυνατοί. Όλα θα πάνε καλά. Είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι. Ο διάλογος πάντοτε κερδίζει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε ανοιχτά τεθηκαν οι προβληματισμοι απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και συνεχίζεται η διαδικασία. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και συνεχίζουμε», είπε Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της ΚΟ ΝΔ.

«Γαλάζιο φροντιστήριο»

Το εσωκομματικό μασάζ του δεύτερου γκρουπ κράτησε 3 ώρες και ενώ δεν κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις σκληρών διαφωνούντων, ορισμένοι βουλευτές που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις πείστηκαν να υπερψηφίσουν.

Οι επιφυλάξεις και αντεγκλήσεις, δεν έλειψαν και πίσω από τις κλειστές πορτες στη διάρκειας της συζήτησης.

«Φέρνουμε μισό νομοσχέδιο. Έπρεπε να έχουμε και την παρένθετη. Αν και δεν κατεβαίνω με ψήφο η θέση μου είναι αυτή», δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Σταμάτης.

Οι επικεφαλής της ενημέρωσης απάντησαν στα επιχείρηματα των διαφωνούντων.

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του ΕΔΔΑ. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση. Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Εκεχειρία στον ΣΥΡΙΖΑ

Ταυτοτικό ζήτημα χαρακτήριζει η Κουμουνδούρου τον γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ σε ισχύ είναι η ανακωχή ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη.

Θετικός επι της αρχής εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, του οποίου η ΚΟ συνεδριαζει διαδικτυακά, ενώ ένας σημαντικός αριθμός των βουλευτών του κόμματος αναμένεται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχίσει τις εσωτερικές διαβούλευσεις, αν και δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο.



megatv.com