Μετά από τρεις ημέρες και συνολικά 20 ώρες κλεισμένοι στη μεγάλη σάλα της οικείας Κασσελάκη στις Σπέτσες οι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος έδωσαν ένα και μοναδικό καρέ από το τριήμερο εργασίας στο κοσμοπολίτικο νησί.

Ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη για εργασία και σύσφιξη των σχέσεών του με τους βουλευτές του επιτεύχθηκε και όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι όχι μόνο γιατί όπως είπαν παράχθηκε έργο αλλά και γιατί παρά τις ελάχιστες διαρροές κυριάρχησε η ουσία.

Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Για να μην υπάρχει αυτή η lifestyle διάσταση στο τριήμερο που δεν ήταν ο στόχος. Γι’ αυτό πήγαμε σε ένα απομονωμένο μέρος. Θα το ξανακάνουμε ενδεχομένως το καλοκαίρι σε ένα άλλο μη τουριστικό μέρος για καλοκαιρινή περίοδο».

Στην καινοτόμα όπως χαρακτηρίζεται διαδικασία των Σπετσών ο κ. Κασσελάκης φρόντισε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με το περιβάλλον να αποδίδει την επιλογή του αυτή στην ήδη υπέρμετρη, όπως σημείωναν, προβολή του τριημέρου εργασίας στις Σπέτσες.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου τη μακρινή δεκαετία του ’80 έκανε υπουργικά συμβούλια στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το κάνουμε όπως ο Παπανδρέου», σημείωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Κοινοβουλευτικά έχει παραχθεί πολύ μεγαλύτερο έργο από ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι που είχαμε υπερδιπλάσια ΚΟ».

Το νέο μοντέλο εργασίας της ΚΟ θα επαναληφθεί το πιθανότερο μετά τις ευρωεκλογές. Οι βουλευτές έβαλαν στην άκρη τις αντιρρήσεις τους για την επιλογή των Σπετσών καθώς είναι εδραιωμένη η ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοκοπικά ευρήματα ενόψει και των ευρωεκλογών.

Ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Είμαστε περίπου 110 μέρες, αν δεν κάνω λάθος, 115 ξέρω’ γω από τις ευρωεκλογές. Εκεί είναι μια τεράστια ευκαιρία, να «κοπεί» ο βήχας του 41% και να ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο Διονύσης Τεμπονέρας,  μέλος της πολιτικής γραμματείας του είπε: «Το πρώτο μήνυμα ήταν μήνυμα ανασύνταξης των δυνάμεων μας μετά από ένα εξάμηνο δύσκολο και το δεύτερο ήταν ένα μήνυμα ενότητας».

Ο τριήμερος εγκλεισμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του στις Σπέτσες ήταν και ένα φροντιστήριο για τον κ. Κασσελάκη ο οποίος φαίνεται να έχει εξάγει και κάποια νέα συμπεράσματα, τα οποία θα οδηγήσουν όπως όλα δείχνουν σε αλλαγές στην ΚΟ και στο κόμμα σε δομές και πρόσωπα.



megatv.com