Ενώ ο δρόμος ανοίγει για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι καταγγελίες «πέφτουν» βροχή για τα κολεγιά και ειδικά για το Μητροπολιτικό κολέγιο.

Τι και αν πλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ; Δικαστικά ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους μαθητές και γονείς . Με πτυχία «κούφια» χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Μητέρα σπουδάστριας δήλωσε: «Η κόρη μου σπούδασε για 4 χρόνια στην σχολή της εργασιοθεραπείας του Μητροπολιτικού κολεγίου ,αυτό μας στοίχισε 20,000€. Πήρε το πτυχίο της άλλα όταν είχαμε πάει για να ξεκινήσει το παιδί και ενώ μας είχαν βεβαιώσει από το κολέγιο ότι το πτυχίο αναγνωρίζεται και ότι έχει δικαίωμα να εργαστεί ακόμα και στο δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία, σε δημόσιες υπηρεσίες , διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει».

Γνωστές της αγοράς αναφέρουν ότι αφενός δε προβλεπόταν ποτέ επαγγελματική ισοδυναμία για συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως της μαιευτικής και της νοσηλευτικής, και αφετέρου το Συμβούλιο της Νοσηλευτικής και μαιευτικής της Αγγλίας δεν είχε δώσει ποτέ έγκριση για να προσφέρονται τα συγκεκριμένα προγράμματα μαιευτικής και νοσηλευτικής στην Ελλάδα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

«Και εφόσον τώρα διετείνετο και λένε ότι το πρόβλημα είναι επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο έχει βγει από την Ευρωπαϊκή ένωση αυτό δεν ισχύει γιατί όταν η κόρη μου τελείωσε η Αγγλία ήταν ακόμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Οι καταγγελίες παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας για τα επαγγελματία που αφορούν τον τομέα της υγείας με τα προβλήματα να ποικίλουν από ειδικότητα σε ειδικότητα στο Μητροπολιτικό κολέγιο και τους καταγγέλλοντες να διεκδικούν ακόμη και αποζημιώσεις .

«Οι απόφοιτοι της νοσηλευτικής και της μαιευτικής έχουν εγκλωβιστεί να το πω έτσι καθώς ούτε μπορούν να πάρουν απόφαση επαγγελματικής ισοδυναμίας ούτε αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων», ανέφερε δικηγόρος των οικογενειών.

Το μητροπολιτικό κολέγιο απάντα πως το ζήτημα έχει λυθεί. Ο Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Μητροπολιτικού Κολλεγίου απαντάει:

«Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εμάς. Αφορά όλα τα κολλέγια που έχουν την ειδικότητα της νοσηλευτικής και της μαιευτικής . Η αναγνώριση και η κατάργηση της διάκρισης των επαγγελμάτων δεν είναι υπόθεση των ιδιωτών, αλλά του αρμόδιου υπουργείου. Με απόφαση του ΣτΕ επί του προεδρικού διατάγματος που το ρυθμίζει, η οποία έχει τελεσιδικήσει αλλά δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα, το θέμα έχει λυθεί».

Tο σενάριο με το Προεδρικό Διάταγμα ξεκίνησε επί υπουργίας Νίκης Κεραμέως, αλλά πλέον η έκδοσή του βαρύνει τον νυν υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Κάποιοι μάλιστα παρατηρούν ότι ο χρόνος της πρωτοβουλίας για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος δεν είναι άσχετος με την επένδυση μαμούθ της BC Partner του Νίκου Σταθόπουλου στο Μητροπολιτικό Κολέγιο.



megatv.com