Με προσωπικές ιστορίες αλλά με ιατρικά και νομικά επιχειρήματα οι ΛΟΑΚΤΙ + φορείς, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επικρότησαν το νομοσχέδιο για την επέκτασης της ισότητας στον γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο πρόσθεσαν ότι πως θα έπρεπε να προβλεφθεί η δυνατότητα παρένθετης κύησης και για τους μόνους άνδρες.

«Είμαι πατέρας και με τον σύζυγό μου έχουμε δυο παιδιά. Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει και στα παιδιά μου που είναι Έλληνες και μεγαλώνουν στο Βέλγιο ως Έλληνες της διασποράς να έχουν και εκείνα ελληνική ιθαγένεια».

Το Μέγαρο Μαξίμου να συνεχίσει τον εσωκομματικό διάλογο προκειμένου να πετύχει την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από όσους γίνεται περισσότερους «γαλάζιους» βουλευτές.

«Η νομοθετική παρέμβαση που εισηγείται η κυβέρνηση πατάει πάνω σε στέρεα επιστημονικά θεμέλια», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι καταγγελίες μελών της ΛΟΑΚΤΙ +κοινότητας για κακοποιητικό λόγο από μέλη της επιτροπής. Αίσθηση προκάλεσε περιστατικό που αφηγήθηκε η πρόεδρος του σωματείου υποστήριξης διεμφυλικών, η οποία ενώ βρισκόταν για καφέ με μια φίλη τρανς γυναίκα και την κόρη της, περαστικοί κάλεσαν την αστυνομία για ενδεχόμενη αποπλάνηση ανηλίκου.

«Ήταν μάλιστα έτοιμοι να μας φέρουν και χειροπέδες παρότι προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί καθώς ελέγχοντας τα στοιχεία του παιδιού έβλεπαν ότι δεν αναφερόταν πουθενά η τρανς γυναίκα ως γονέας αυτού του παιδιού. Άκουσα κάποιους βουλευτές να εκφράζονται με κακοποιητικό λόγο για την κοινότητα που και εγώ ανήκω».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να καταγγείλει τον ομοφοβικό, ρατσιστικό και τρανσφοβικό λόγο που ακούστηκε μέσα στην αίθουσα», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Ένα κόμματι της Βουλής αξιοποιεί fake news για να διαμορφώσει συνθήκης μικροκομματικού οφέλους».

Το ζήτημα της παρένθετης κύησης υπήρξε πεδίο διαφωνιών και μεταξύ των φορέων. Απέναντι στο νομοσχέδιο τάσσονται αμετακίνητα ΚΚΕ και τα κόμματα δεξιά της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ωστόσο χρειάζονται υπογραφές 15 βουλευτών δηλαδή επιπλέον τριών. Αν δεν συγκεντρωθούν, το αίτημα δεν κατατίθεται.



megatv.com