«Θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση για να δουλεύει το κοινοβουλευτικό σύστημα», αυτό ήταν το σχόλιο του κ. Κοντοζαμάνη για τις εξελίξεις στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στέλεχος της Νέα Δημοκρατίας σχολίασε για τα ανοιχτά «μέτωπα» της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, στον χώρο της υγείας, της οικονομίας και της παιδείας λέγοντας: «Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να κάνε μεταρρυθμίσεις κι αυτό ακριβώς κάνουμε τώρα. Το μεταρρυθμιστικό έργο είναι σε εξέλιξη».

Κοντοζαμάνης για απογευματινά χειρουργεία: «Αν χρειαστεί περισσότερο προσωπικό θα το προσλάβουμε»

Ερωτώμενος ο κ. Κοντοζαμάνης ειδικά για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία κι αν διατρέχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί στο εθνικό σύστημα μία κατάσταση δύο ταχυτήτων απάντησε:

«Όταν είναι να ”προχωρήσει” μία μεταρρύθμιση λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις. Τα απογευματινά χειρουργεία είναι νομοθετημένα εδώ και χρόνια, από το 2001 επί εποχής Αλέκου Παπαδόπουλου και σήμερα έχουμε και τα απογευματινά ιατρεία που εξυπηρετούν τον πολίτη. Είναι μία πιλοτική διαδικασία, κι αν χρειαστεί περισσότερο προσωπικό θα το προσλάβουμε, ούτως ή άλλως το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε μία διαδικασία προκήρυξης χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία είπε ότι η θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης επιλογής της κυβέρνησης να πληγεί ο πυρήνας του εθνικού συστήματος υγείας. Και συμπλήρωσε: «Αν δεν γίνουν μαζικές προσλήψεις με αυξήσεις των μισθών δεν πρόκειται να καλυφθούν οι θέσεις».

Ξανθόπουλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί η εσωκομματική διαδικασία»

Σε ό, τι αφορά τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα αν θα πρέπει ή όχι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος:

«Την πρόταση την κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος, την υποστήριξε ο Νίκος Παππάς. Κι εγώ έχω την άποψη ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί η εσωκομματική διαδικασία, η οποία θα παρατείνει την εσωστρέφεια. Είμαστε περίπου 100 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, εκλέξαμε πρόεδρο προ 5μηνου, δεν γίνεται κάθε φορά που έχουμε μια σύγκρουση και μία διαφοροποίηση στην Πολιτική Γραμματεία να προσφεύγουμε κάθε φόρα στην βάση».

Ειδικά για την στάση που τήρησε ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος: «Δεν είναι η λύση η κατά μέτωπον αντιπαράθεση κάθε φορά που υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες. Ο πρόεδρος πρέπει να συνθέτει και να ενσωματώνει τις κρίσεις και τις αντιπαραθέσεις».

Ο Παναγιώτης Βλάχος, μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κλήθηκε να σχολιάσει γιατί παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση το κόμμα του δεν παρουσιάζει κάποια δημοσκοπική έκρηξη:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του, αρχίζει και συσπειρώνει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του προοδευτικού κόσμου και πιστεύουμε ότι στις ευρωεκλογές, δεδομένου του πολιτικού κλίματος που υπάρχει, των κοινωνικών προβλημάτων που συσσωρεύονται η ΝΔ θα δεχθεί δυνατό ”ράπισμα” και το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα με υψηλό ποσοστό».

Πέρκα: «Μας λυπεί η κατάρρευση ενός κόμματος που κάποτε ήταν αριστερό»

Η Πέτη Πέρκα, βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», σχολίασε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μας λυπεί η κατάρρευση ενός κόμματος που κάποτε ήταν αριστερό και η μετάλλαξη του που γίνεται σταδιακά».

«Όλα αυτά δικαιώνουν την αποχώρησή μας και την απόφασή μας. Από αυτό το κόμμα από ένα σημείο και μετά, εκεί που είχαμε ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που για όλα έφταιγε η αριστερά, τελικά μέσα στο κόμμα έφταιγαν οι αριστεροί», συμπλήρωσε η κα Πέρκα.

Ενώ ως προς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ η κα Πέρκα υπογράμμισε: «Οποιοδήποτε δημόσιο αγαθό σε κάθε καινούργιο νομοθέτημα της ΝΔ καταρρέει».

Από την πλευρά του ο κ. Κονταζαμάνης απάντησε: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν και λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα».

Καταληκτικά ο κ. Ξανθόπουλος ανάφερε ότι «συνεχώς τα προβλήματα που έχουμε δεν αφήνουν να δώσουμε ένα καθαρό στίγμα στην κοινωνία ότι μπορούμε να αποτελέσουμε μία ενναλακτική πρόταση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη» τονίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο στις ευρωεκλογές να εμφανιστεί μία πλειοψηφία δεξιά και ακροδεξιά.

Ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι στην περίπτωση που στις ευρωεκλογές το κόμμα του ΠΑΣΟΚ δεν κατακτήσει την δεύτερη θέση «αυτό δεν θα ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες μας».

Η Πέτη Πέρκα αντιπροσωπεύοντας την κ.ο της Νέας Αριστεράς είπε σχετικά με τις ευρωεκλογές: «Θα δώσουμε αυτή την μάχη με πολύ καθαρό λόγο, με αιχμές και με τα επίδικα μπροστά σε ό, τι αφορά την χώρα μας και την Ευρώπη».



megatv.com