Πολυπληθής ομάδα ατόμων επιτέθηκε γύρω στις 22:30 το βράδυ σε δύο διεμφυλικούς ηλικίας 21 ετών, αρχικά λεκτικά και μετά εκτοξεύοντας μπουκάλια προς το μέρος τους.

Οι νεαροί, στην προσπάθειά τους να σωθούν, όπως κατήγγειλαν οι ίδιοι στην αστυνομία φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα, μπήκαν σε κατάστημα εστίασης στην Αριστοτέλους.

Λίγο μετά, συγκεντρώθηκαν άτομα έξω από το εν λόγω κατάστημα και συνέχισαν απτόητοι να προπηλακίζουν τα διεμφυλικά άτομα που είχαν βρει καταφύγιο εκεί.

Μάλιστα, όταν εκείνοι τελικά εξήλθαν από το κατάστημα, οι δράστες συνέχισαν να τους πετούν μπουκάλια, με αποτέλεσμα ο ένας νεαρός νεαρός να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίες προχώρησαν σε 24 προσαγωγές. Από τους προσαχθέντες, οι 21 συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία συνέλαβε 12 ανηλίκους, τους οποίους ο εισαγγελέας άφησε ελεύθερους και 9 ενηλίκους στους οποίους θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Κυριακής υπάρχει κάλεσμα από συλλογικότητες στο σημείο της επίθεσης.

Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη χυδαία, ομοφοβική επίθεση στην καρδιά της πόλης. Η αποδοχή είναι δείγμα Πολιτισμού και Δημοκρατίας. Στην πολύχρωμη, συμπεριληπτική Θεσσαλονίκη του σεβασμού στη διαφορετικότητα, δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικές συμπεριφορές» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Αγγελούδης.

Τι λέει ένα από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης

«Περνούσαμε από την πλατεία και ξεκίνησαν να σφυρίζουν, να φωνάζουν, να βρίζουν. Τέσσερα άτομα ξεκίνησαν αν έρχονται προς τα εμένα και ένα από αυτά με έφτυσε. Μετά ξεκίνησαν να σηκώνονται πολλά άτομα και μέσα σε 10 δεύτερα ήταν κοντά στα 200 άτομα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, ήταν μεγάλη απειλή. Μετά μπήκα στο μαγαζί και προσπάθησαν να μπουν και αυτά τα άτομα, τσακώθηκαν με το προσωπικό. Δεν ήξερα κανέναν από αυτούς. Δεν έχω φόβο, έχω ελπίδα, δε φοβάμαι να κυκλοφορήσω».



megatv.com