Τη στιγμή που η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό συνεχίζεται, σήμερα το πρωί έξω από το Εφετείο συλλογικότητες αντιδρούν στην πρόταση της εισαγγελέως, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, πλήθος κόσμου διαδήλωσε για δεύτερη ημέρα.

το ραντεβού δόθηκε στις 19.00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα.

Με σύνθημα καμία συγκάλυψη και αλληλεγγύη στην 12χρονη, αλληλέγγυοι πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Στην Πάτρα, λλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Λευκάδα, ΟΙ συγκεντρωμένοι δηλώνουν οργισμένοι με την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του κατηγορούμενου για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας και ζητούν να μη γίνει δεκτή από την έδρα του δικαστηριου.

Ταυτόχρονα αντιδρούν και στην πρόταση για την ενοχή της μητέρας της 12χρονης. Στο κάλεσμα της η Επιτροπή αναφέρει χαρακτηριστικά «καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους».

Συλλογικότες και φορείς έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις.

Σεπόλια: Συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών η δίκη με την αγόρευση των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας

Πριν από λίγο ολοκλήρωσε την αγόρευσή της και η δεύτερη δικηγόρος που εκπροσωπεί την 12χρονη και στην συνέχεια θα μιλήσει και ο 3ος δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

Σήμερα ξεκινούν οι αγορεύσεις των δικηγορών. Με την έναρξη της διαδικασίας οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν αίτημα διαμαρτυρία προς το δικαστήριο για την στοχοποίηση τους , επειδή υπερασπίζονται τους εντολείς τους.

Έχουν στοχοποιηθεί σύμφωνα με τα όσα λένε για την εκπροσώπηση που κάνουν και όλα όσα γίνονται με δηλώσεις από φορείς και συλλογικότητες, καταλύουν το κράτους δικαίου και έτσι – όπως λένε – καταπατάται το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων.

Η Ένωση Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρουν πως, «είναι καλοδεχούμενη η καλόπιστη κριτική στις αποφάσεις των δικαστικών λειτουργών ή στις προτάσεις των εισαγγελέων, ωστόσο να μην γίνεται λεκτική στοχοποίηση, η οποία δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου».



megatv.com