Ώρες στην ουρά για λαγάνα και χαλβά.

Όσοι άφησαν τα ψώνια για το τραπέζι της Σαρακοστής για τελευταία στιγμή, από νωρίς το πρωί βγήκαν στην αγορά και ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και πολύωρη αναμονή.

Την τιμητική του σήμερα έχει ο χαλβάς σε όλες τις γεύσεις.

«Πολύς κόσμος ουρά. Από τις 5 η ώρα έρχονται και περιμένουν στην ουρά, μια ώρα, μιάμιση ώρα», είπε η Μαργαρίτα Παύλου, εργαζόμενη σε χαλβαδοποιείο.

«Εγώ πήρα σοκολάτα χαλβά και αμύγδαλο, πάρα πολύ ωραίο».

Πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να πάρουν μικρότερες ποσότητες ώστε να μπορέσουν να έχουν στο τραπέζι από όλα τα σαρακοστιανά.

«Τώρα παίρνει λιγότερες ποσότητες από ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουμε φτάσει και τα τεταρτάκια ενώ παλαιότερα το τέταρτο δεν υπήρχε», πρόσθεσε η κ. Παύλου.

Σε ποιες τιμές κυμαίνεται ο χαλβάς

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Καταναλωτών η τιμή του χαλβά είναι:

Χαλβάς 400 γρ. (βανίλια ή κακάο)

– 2023: 2,36 €

– 2024: 3,45 €

– Αύξηση: 46,2 %

Χαλβάς 400 γρ. (με αμύγδαλο)

– 2023: 2,60 €

– 2024: 3,78 €

– Αύξηση: 45,4%

Οι τιμές της λαγάνας

Από το πρωί σε πολλά αρτοποιεία επικρατεί το αδιαχώρητο. Όσοι άφησαν τα ψώνια τους για τελευταία στιγμή αναγκάζονται να περιμένουν σε ουρά, προκειμένου να αγοράσουν την αγαπημένη τους λαγάνα.

Φέτος οι τιμές για την απλή λαγάνα ξεκινούν από τα 3 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 4 ευρώ.

«Σήμερα είναι αρκετός κόσμος. Εννοείται έχουμε και εμείς αρκετή ποσότητα να τον εξυπηρετήσουμε και όλοι με ωραίο καιρό έξω να βγούμε να απολαύσουμε τα κούλουμα», είπε η Μαρία Αλετρά, ιδιοκτήτρια αρτοζαχαροπλαστείων.

Οι τιμές στις μη παραδοσιακές λαγάνες σε πολλές περιπτώσεις θα ξεπερνούν και τα 4 ευρώ.



megatv.com