Εντός της δικαστικής αιθούσης, ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών δέχτηκε ερωτήσεις από την έδρα. «Πλέον συνδέω τους θανάτους των παιδιών με τους χωρισμούς μας» θα πει, υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό του κατηγορητηρίου.

-Πρόεδρος: Αναφερθήκατε στην κατάθεσή σας στο χωρισμό σας με την κατηγορούμενη και σε καβγά σας. Είχατε πει ότι έφυγε και πήγε σε ξενοδοχείο. Συνδέετε αυτά τα γεγονότα με τους θανάτους;
-Μ. Δασκαλάκης: Πλέον ναι.

Η δίκη για την Μαλένα και Ίριδα συνεχίστηκε χωρίς τη παρουσία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρισκόταν σε διπλανή αίθουσα όπου αγόρευε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Στην έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος του Δασκαλάκη ζήτησε μέτρα ασφαλείας.

-Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός με μια αήθη επίθεση από την κατηγορούμενη προς τον κ. Δασκαλάκη. Τη σταμάτησαν από το να χιμήξει στον μάρτυρα και ζητούμε να ληφθούν μέτρα.
-Πρόεδρος: Εντός της αίθουσας είναι αυτονόητη η προστασία. Εκτός αυτής θα πρέπει να ρυθμιστεί από τη συνοδεία, σε κάθε περίπτωση θα μεριμνήσουμε.

Οι καταιγιστικές ερωτήσεις για το πανάκι

Καταιγιστικές ήταν οι ερωτήσεις της έδρας προς τον Μάνο Δασκαλάκη για το περιβόητο πανάκι της μικρής Ίριδας. Ο μάρτυρας είπε πως το βρήκε πρώτος και το εντόπισε καταχωνιασμένο δίπλα στα κάγκελα της κούνιας.

-Πρόεδρος: Είπατε ότι βρέθηκε χωμένο ανάμεσα στο στρώμα και στα κάγκελα της κούνιας. Έτσι όπως το είδατε εσείς τι εντύπωση σας έδωσε; Ήταν κρυμμένο ή πεσμένο;
-Μ. Δασκαλάκης: Ότι τραβήξανε τα σεντόνια και πήγε το πανάκι εκεί. Ήταν σαν έχεις ακουμπήσει τα σεντόνια πάνω στο πανάκι.
-Πρόεδρος: Συνήθως που του το τοποθετούσατε;
-Μ. Δασκαλάκης: Στο προσκέφαλο του μωρού.
-Πρόεδρος: Όταν ξυπνούσε το μωρό, το πανάκι αυτό το βρίσκατε στη θέση του;
-Μ. Δασκαλάκης: Συνήθως ναι.

Εκείνη την μέρα όμως, το πανάκι δεν βρέθηκε στο προσκέφαλο του μωρού, αλλά καταχωνιασμένο κάτω από τα σεντόνια. Περισσότερες λεπτομέρειες ζήτησε η εισαγγελέας.

-Εισαγγελέας: Γιατί να αφήσει το πανάκι μέσα στη κούνια η κατηγορουμένη αν αυτή το είχε τοποθετήσει στο στόμα – όπως λέει η δικογραφία -και το παιδί να πεθάνει από ασφυξία; Θέλω να μου πείτε αν θα μπορούσε η κατηγορουμένη να δει τις κηλίδες αίματος το πρωί; Θέλω να μου πείτε τις συνθήκες φωτισμού.
-Μ. Δασκαλάκης: Είχε σκοτάδι στο δωμάτιο το πρωί. Δεν άνοιγαν τα παντζούρια, ούτε άναβαν φως γιατί θα ξυπνούσε η Τζωρτζίνα. Ένα φωτάκι υπήρχε.

Η εισαγγελέας θα επιμείνει κι άλλο με ερωτήσεις της στο ματωμένο πανάκι, ένα πειστήριο το οποίο παρέμεινε ξεχασμένο και αναξιοποίητο για ένα και πλέον χρόνο αλλά ίσως τελικά κρύβει τον μηχανισμό θανάτου του αδικοχαμένου βρέφους.

-Εισαγγελέας: Γιατί σας είπε να ζητήσετε το πανάκι πίσω από την ιατροδικαστή; Σας έκανε κάποια εντύπωση αυτό;
-Μ. Δασκαλάκης: Μου είπε ότι κάνανε κάτι στο πανάκι, δεν έδωσα καμία σημασία, είχα το παιδί στο νοσοκομείου. Το μυαλό της ήταν αλλού εκείνη την περίοδο, για παράδειγμα ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ του Ρίου εκείνη μου ζητούσε να τη ξεμπλοκάρω για να κάνει ανάρτηση.
-Εισαγγελέας: Μια άλλη εκδοχή της κ. Τσιόλα ήταν το πανάκι να χρησιμοποιήθηκε για σκούπισμα υγρού. Σας είπε ποτέ η κατηγορουμένη ότι με αυτό το πανάκι «σκούπισα το στόμα του μωρού»;
-Μ. Δασκαλάκης: Ξεκάθαρα όχι.

Ο Μάνος Δασκαλάκης τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμάται για 12 ώρες σερί το μωρό χωρίς να πάει κάποιος να το ελέγξει ενώ στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις και για την Μαλένα.

-Εισαγγελέας: Πάμε στη Μαλένα. Το Μάρτιο του 2019 όταν η Μαλένα εμφανίζει λευχαιμία πώς ήταν η σχέση σας;
-Μ. Δασκαλάκης: Ήταν συγκρουσιακή σχέση. Εκείνο το διάστημα δεν είχαμε όμως έντονους καυγάδες. Επειδή είχε προηγηθεί η εξωσυζυγική μου σχέση και είχα πέσει και εγώ πάνω της για να κερδίσω πάλι την εμπιστοσύνη της.
-Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είχε εμμονή με εσάς. Εξηγήστε μας.
-Μ. Δασκαλάκης: Για παράδειγμα έβγαινα με φίλους, μου έκανε 500 ερωτήσεις, είχε μούτρα, έπαιρνε το κινητό μου και το έψαχνε. Έμαθα μετά το θάνατο, τη δολοφονία του παιδιού, ότι αυτή έτρεχε στις χαρτορίχτρες για να δει τι κάνω εγώ.

Η κατάθεση του θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου, καθώς ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να εξετάσει κι εκείνος τον μάρτυρα. «Ζήτω να μου επιτρέψετε να εξετάσω και εγώ τον κο. Δασκαλάκη σε επόμενη δικάσιμο».

-Α. Κούγιας: Η κα. κατηγορούμενη μηνύει την συνήγορο για όσα συκοφαντικά και ψευδή είπε. Ελέχθη εδώ να ληφθούν μέτρα προστασίας. Αυτό το αίτημα για ποιον λόγο έγινε; Για αυτό την μηνύει με την κατηγορία της ψευδούς καταμηνύσεως και συκοφαντικής δυσφήμισης.
-Ε. Αμπαζή: Συνάδελφε.
-Α. Κούγιας: Δεν θέλω να σας ακούσω!
-Ε. Αμπαζή: Το ίδιο πτυχίο έχουμε.
-Α. Κούγιας: Το ίδιο πτυχίο έχουμε. Καλά.
-Ε. Αμπαζή: Επιφυλάσσομαι για αντίθετη μήνυση. Με απειλές δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.

Κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου

Στην συνέχεια κατέθεσε ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος είπε πως είχε μια τυπική σχέση με την νύφη του, πως ήταν μια μάνα που πρόσεχε τα παιδιά της και πως ο γιος του ήταν κλειστός χαρακτήρας.

«Ήταν πολύ κλειστός στα προσωπικά του. Καταλάβαινα κάποια πράγματα από ένστικτο. Παντρεύτηκαν γιατί έμεινε έγκυος στο πρώτο παιδί, την Τζωρτζίνα. Προσπάθησα επειδή ήταν πολύ μικρός να τον αποτρέψω αλλά δεν με άκουσε».

Ο πατέρας του Δασκαλάκη ρωτήθηκε και για την ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου κλείστηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείο αφήνοντας υπόνοιες πως μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της.

«Της είπα ότι ”ρε κορίτσι μου μήπως χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον ειδικό για να τα διαχειριστείς όλα αυτά”. Και μου είπε ”κύριε Γιώργο δεν είμαι τρελή”. Εκείνη μου ανέφερε μόνο ότι θέλει να φύγει από την Πάτρα να μείνει αλλού, κάτι αόριστα πράγματα που καταλάβαινα ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την ψυχολογία της».

-Πρόεδρος: Ο γιος σας ήταν υποστηρικτικός με την κατηγορούμενη;
-Μάρτυρας: Ήταν, γιατί όποτε την έβλεπε σε αυτήν την κατάσταση προσπαθούσε να τη βοηθήσει. Γι’ αυτό πήρε και την απόφαση να γυρίσει σπίτι.

Ο μάρτυρας κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο ο Μάνος βρισκόταν σπίτι, η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη και ευχαριστημένη.



megatv.com