Αναφορικά με το αποτύπωμα που άφησε στο πολιτικό στίβο η πρόταση δυσπιστίας ο Κώστας Γκιουλέκας είπε μεταξύ άλλων «καταδείχθηκε ποιοι προσπάθησαν με φόντο την εθνική τραγωδία να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και να προβληθούν».

Και πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Κάποιοι επιχείρησαν να μετατρέψουν την Βουλή σε λαϊκό δικαστήριο. Στην Βουλή μαζευτήκαμε για να φωτίσουμε πτυχές και να μιλήσουμε για τις πολιτικές ευθύνες. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα προσπάθησαν πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα να μεταφέρουν ένα μήνυμα ότι υπάρχει συγκάλυψη».

Ζαχαριάδης: «Ζητάμε να υπάρξει αποδοκιμασία της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές»

Από την άλλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς αν στην Βουλή δόθηκαν απαντήσεις για το ζήτημα των Τεμπών είπε:

«Καταρχήν με την πρόταση δυσπιστίας όλη η αντιπολίτευση ζήτησε από το κοινοβούλιο δυσπιστία στην κυβέρνηση κι αυτό είναι που ζητάμε και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Να υπάρξει μία μεγάλη λαϊκή και κοινωνική αποδοκιμασία απολογιστική για αυτόν τον έναν χρόνο, αλλά και ένα ευρωπαϊκό μήνυμα για το πώς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια».

Eιδικά στο ζήτημα απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συγκεκριμένη πρόταση στην Βουλή να γίνει συμφωνία και να ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία με βάση αυτά που λένε οι συγγενείς των θυμάτων.

Η Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ πήρε μία πρωτοβουλία ως όφειλε από τον ιστορικό και θεσμικό της ρόλο και έφερε στην Βουλή την πρόταση δυσπιστίας για ένα θέμα που πλέον έχει αρχίσει να έχει την οσμή της συγκάλυψης και της ατιμωρισίας».

Παράλληλα, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τους Γιάννη Μπρατάκο και Σταύρο Παπασταύρο ότι «η κυβέρνηση πιάστηκε να ψεύδεται και για αυτό αποπέμφθηκαν οι δύο υπουργοί».



megatv.com