Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος μεικτά θα φθάνει πια τα 830 ευρώ με την αναπροσαρμογή αυτή να έρχεται να εφαρμοστεί από 1η Απριλίου.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης  τονίζεται ότι η ακρίβεια «καταπίνει» την αύξηση στον κατώτατο μισθό και δεν ανταποκρίνεται στην καταπολέμηση του κύματος της ακρίβειας που βάζει «φωτιά» στα πορτοφόλια των καταναλωτών.

«Μιλάμε για 27% αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019 μέχρι σήμερα. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Ρωμανός.

Από την πλευρά του ο κ. Μαμουλάκης σχολίασε: «Όταν αυτή τη στιγμή οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι τρίτες σε επίπεδο ρυθμών κερδοφορίας στην Ευρώπη, ενώ η αγοραστική δύναμη του Έλληνα πολίτη παραμένει στην προτελευταία θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, νομίζω ότι αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη απαιτεί εμπροσθοβαρείς πολιτικές με επίκεντρο τους πολίτες που ”γυμνάζονται” καθημερινά από την ακρίβεια».

Ενώ ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε «οι αυξήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες σε σχέση με την αύξηση του κόστους ζωής». Και συνέχισε περιγράφοντας ποια είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας «πρώτον έλεγχοι στην αγορά και μία σειρά μέτρων μόνιμου χαρακτήρα για την ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης».



megatv.com