Περίπου ενάμιση μήνα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προετοιμάζοντας αυτό το ραντεβού, είχε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, που φέτος γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του, μια συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα, διάρκειας 50 λεπτών, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

«Είχα, επίσης, εχθές την ευκαιρία να έχω συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου, με τον οποίο συζητήσαμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΝΑΤΟ, καθώς και ζητήματα τα οποία αφορούν στις σχέσεις των δύο χωρών και ιδιαιτέρως ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι δύο ηγέτες τον επόμενο μήνα στην Τουρκία», δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι δύο υπουργοί δεν αποκλείεται να συναντηθούν και πάλι πριν τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Τα επόμενα βήματα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης μέχρι τη συνάντηση των δύο ηγετών είναι:

– Στις 15 Απριλίου για τη Θετική Ατζέντα

– Στις 22 Απριλίου για τα ΜΟΕ.

Σε στρατιωτικό επίπεδο, η Τουρκία, μία ημέρα μετά την συντριπτική ήττα Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές, εξέδωσε νέα παράνομη ΝΟΤΑΜ κόβοντας το Αιγαίο στα δύο από βορρά προς νότο και ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρθηκε και πάλι σε «Γαλάζια Πατρίδα», ενώ επανέλαβε τις αμετακίνητες θέσεις της Άγκυρας για δύο κράτη στην Κύπρο.

Η Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζεται για τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», που ξεκινά τη Δευτέρα στην Ανδραβίδα με τη συμμετοχή τουλάχιστον 36 αεροσκαφών από 9 χώρες.



megatv.com