Ο προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Γάζας, γίνεται στόχος επίθεσης, μέσα στη νύχτα.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό, πως έβαλε, ξανά, στο στόχαστρο περιοχή με αμάχους. Οικογένειες που γιόρταζαν το τέλος του Ραμαζανιού.

Οι νοσοκομειακές αρχές αναφέρουν πως έχασαν τη ζωή τους 20 άμαχοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Άλλοι 30 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν. Ανείπωτος ο πόνος για αυτόν τον πατέρα. Κρατάει στην αγκαλιά το νεκρό παιδί του.

«Ζητάω από την αμερικανική κυβέρνηση, από τον Μπάιντεν, να νιώσει λίγη ντροπή και να μην στηρίζει τους σιωνιστές κατακτητές, που σκοτώνουν τα ανυπεράσπιστα παιδιά μας, μέσα στα σπίτια τους», δηλώνει ο πατέρας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν έκανε απολύτως σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, πως ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Γάζας, οξύνει καθημερινά το δράμα των αμάχων. Έδωσε μάλιστα και χρονικό ορίζοντα αποκλιμάκωσης.

«Αυτό που κάνει (ο Νετανιάχου) είναι λάθος. Δεν συμφωνώ με την προσέγγισή του. Οι Ισραηλινοί πρέπει να κάνουν κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψουν για 6-8 εβδομάδες τη συνεχή διέλευση τροφίμων και φαρμάκων στην Γάζα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Χαμάς δείχνει για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν

Πάντως, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σε διαφορετικό ύφος, φρόντισε να υπερασπιστεί το Ισραήλ, λέγοντας πως η Χαμάς ευθύνεται, πρωτίστως, για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

«Μένω έκπληκτος από την εκκωφαντική σιωπή του κόσμου για τη Χαμάς. Πού είναι η οργή εναντίον της;», αναρωτήθηκε ο Μπλίνκεν.

Την ίδια ώρα, ο Νετανιάχου έχει στραμμένο το βλέμμα στην Τεχεράνη. Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ εκτόξευσε νέες απειλές για επίθεση σε ισραηλινά εδάφη, ως αντίποινα για το θάνατο δύο στρατηγών κι άλλων πέντε αξιωματικών των Φρουρών της Επανάστασης, στο βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό.

«Το σατανικό καθεστώς έκανε λάθος. Τώρα πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Χαμενεΐ.

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα χτυπήσει το Ιράν», απάντησε ο Ισραέλ Κατζ, υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού θα μπορούσαν να μπουν οι ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, στην πόλη Νατάνζ, στην κεντρική περιφέρεια του Ιράν.



megatv.com